Enflasyonda kalıcı düşüş vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Enflasyonda kalıcı düşüş vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2021 07:00

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan, “Enflasyondaki kalıcı düşüşün anahtarının, sağlıklı bir üretim planlaması ve yatırım iştahı olduğunun altını çizmek isterim. Sürdürülebilir bir kalkınma, üretim-yatırım-ticaret üçgenindeki senkronizasyonun yakalanması ile elde edilecektir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kaan, krizin en ağır etkisini yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9.9 küçülerek tecrübe eden Türkiye ekonomisinin, normalleşme süreciyle birlikte ivme kazandığını ve küresel çapta en hızlı toparlanma kaydeden ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Başkan Kaan, “Ocak 2021 dönemi itibarıyla yüzde 15 seviyesine yakınsayan yıllık enflasyon oranının yüzde 5 seviyesinde istikrar kazanmasına yönelik çalışmalar önemlidir. Ancak enflasyondaki kalıcı düşüşün anahtarının sağlıklı bir üretim planlama ve yatırım iştahı olduğunun altını çizmek isterim. Sürdürülebilir bir kalkınma üretim-yatırım-ticaret üçgenindeki senkronizasyonun yakalanması ile elde edilecektir. Yerli, milli yatırımların teşvik edilmesi, planlı ve ithalatı azaltacak üretim sistemine geçme ve ihracatın artması zaten ekonomideki iç dinamikleri de olumlu şekilde yönlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!