Enflasyon, gazileri de vurdu

Güncelleme Tarihi:

Enflasyon, gazileri de vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ülke savunması ve terörle mücadele sırasında sakat kalan gazilerimiz başta olmak üzere, çeşitli kazalar nedeniyle engelli hale gelen TSK mensuplarına yaşam desteği sağlayacak TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, enflasyon karşısında can çekişiyor. Bu merkezin yapılması ve işletilmesi için kurulan ‘‘Elele Vakfı’’ yöneticileri, bir yandan Hürriyet Gazetesi'nin önderliğinde toplanan bağışların değer kaybetmemesine formül ararken, bir yandan da inşaatın zamanında bitirilmesi için mücadele veriyorlar.

3 TRİLYONLUK AÇIK

1999 Aralık ayında bitirilmesi planlanan kompleks için bugünün fiyatları ile yaklaşık 16 trilyon lira akıtılması gerekiyor. Ancak şu anda Vakfın yaklaşık 13 trilyon lirası bulunuyor. Enflasyon karşısında bu paranın da değer kaybedeceği endişesini yaşayan Vakıf, bağış trafiğinin yeniden işletilmesi ve aradaki 3 trilyon liralık fark için kamuoyunun desteğini bekliyor.

GEMİCİ'DEN YARDIM

Vakıf, Sosyal Hizmetlerden sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin merkeze yapacağı yardımın boyutunu da merakla bekliyor. 8 trilyon liralık İnşaat maliyeti kadar, alınacak cihazların da 8 trilyon kadar tutacağını hesaplayan Vakıf yöneticileri, Gemici'den bu konuda yardım istedi. Gemici de, gerekli cihaz, araç ve gerecin listesini istedi. Eğer Gemici, cihazların bir bölümünü alıp merkeze bağışlarsa, Vakıf çok rahatlayacak.

Gaziler destek bekliyor

Ziraat Bankası Ankara Merkez Şube Hesap No: 30440/5000.7

Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi Hesap No: 02050000

Emlak Bankası Ankara Meşrutiyet

Şubesi Hesap No: 5000000

Halk Bankası Ankara Maltepe Şubesi Hesap No: 58 888 880

Ziraat Bankası Ankara Merkez Şube Hesap No: 30103/48139.2






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!