Fransa: Müzakereleri biz engellemedik

Güncelleme Tarihi:

Fransa: Müzakereleri biz engellemedik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 16:21

Fransa, Cenevre'de geçen hafta İran'ın nükleer enerji programına ilişkin müzakereleri engellediği yolundaki Tahran'ın ve bazı batılı diplomatların suçlamalarına karşı çıktı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Europe 1 radyo kanalına yaptığı açıklamada, müzakereleri Fransa'nın engellediği ve diğer ülkelerin daha sonra Paris'i izlediği yolundaki suçlamaların doğru olmadığı söyledi.

Fransa'nın müzakerelerde tek başına kaldığı yolundaki suçlamayı da reddeden Fabius, "Fransa barış istiyor ve bu isteğini sonuna kadar savunacak" dedi. Anlaşmaya çok uzak olmadıklarını kaydeden Fabius, 20 Kasım'daki görüşmelerden umutlu olduğunu söyledi.

Fransız bakan, müzakerelerde önemli ilerlemeler sağlandığını ancak tam güvence için hala bazı unsurların tartışılıp çözüme kavuşturulması gerektiğini savundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında yürütülen İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere 20 Kasım'da devam edilmesine karar verildiğini bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!