Enerji Kurulu atamaları bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Enerji Kurulu atamaları bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2001 00:00


Doğalgaz Yasası'nın önemli bir unsuru olan "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu"na atama yapılması için son gün 3 Haziran'da doluyor
Haberin Devamı

3 Mart günü Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanan Elektrik Piyasası Yasası beraberinde Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu'nun oluşturulmasını öngörüyordu. Daha sonra hazırlanan Doğalgaz Yasası ile Kurul'un adı "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu", olarak değiştirildi.

IMF'ye verilen sözler çerçevesinde 3 Haziran'a kadar Kuruma toplam yedi kişiden oluşan bir yönetimin atanması gerekiyor. 7 kişilik atamayı Bakanlar Kurulu yapacak. Görev süreleri 6 yıl olacak kurulun atamaları merakla bekleniyor.

IMF ve Dünya Bankası 7 kişilik ekipte siyasi değil tecrübeli isimlerin yer almasını istiyor.

KURUMUN SORUMLULUK ALANLARI

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu", şirketlerin yetkili oldukları doğalgaz faaliyetleri ve bunlardan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini tanımlayan lisans ve sertifikaların verilmesi, piyasa ve sistem performansının izlenmesi, performans standartlarının, dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliklerinin oluşturulması, tadili ve uygulattırılması, denetlenmesi, maliyeti yansıtan fiyatların incelenmesi ve düzenlemeye uygun şekilde davranılmasını sağlamaktan sorumlu olacak. (Hürriyetim)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!