Enerji Bakanlığı'nda bürokrat operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Enerji Bakanlığında bürokrat operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı'nda Başbakan Yılmaz'ın isteğiyle Müsteşar Uğur Doğan görevden alındı. Bakan Cumhur Ersümer, TEDAŞ'a Ali Coşkun'un kardeşinin atanacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Uğur Doğan, Başbakan Mesut Yılmaz'ın isteği üzerine görevinden alındı. Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, atama operasyonlarının sürdüğünü belirterek, Hürriyet'in usulsüzlüklerini duyurduğu BOTAŞ ile TPAO'daki tabloyu ise ‘Tam anlamıyla bir felaket' olarak nitelendirdi.

RP Milletvekili Lütfü Doğan'ın oğlu olan Uğur Doğan, geçen yıl Anayol döneminde müsteşarlığa getirilmiş ve Refahyol döneminde de bu görevini sürdürmüştü. Görevden alma kararnamesi Cuma günü yazılan, ancak imzaları henüz tamamlanmayan Doğan, yıllık iznini kullanıyor. Müsteşarlık için TEK eski Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Türktan'ın adı kesinleşti.

Bakan Ersümer Hürriyet'e atamalarla ilgili bilgi verirken, geçen haftasonu görevden alınan TEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Öztürk'ün yerine, ANAP milletvekili Ali Coşkun'un kardeşi Kadir Ramazan Coşkun'un atanacağını söyledi. TEAŞ Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Afif Demirkıran'ın ise ‘şimdilik' yerinde kalacağı bildirildi.

Atama operasyonu çerçevesinde BOTAŞ Genel Müdürü Mustafa Murathan da görevden alınarak yerine Nevzat Arseven getirilecek. Arseven'in kararnamesi de Bakan Ersümer tarafından imzalanarak, Başbakanlığa sevkedildi.

Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na Talat Ertürk atandı. ANAP eski Milletvekili Tevfik Ertürk'ün oğlu olan Talat Ertürk, bakanlıkta müşavir olarak çalışıyordu. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na, daha önce bu işi vekaleten yürütün, Tuğrul Turhan'ın getirileceği belirtildi.

Ersümer, Hürriyet'in usulsüzlüklerini art arda sayfalarına taşıdığı BOTAŞ ve TPAO açısından manzarayı ‘felaket' diye niteledi. Ersümer, bakanlığa bağlı kuruluşlardaki ‘usulsüzlükleri' bütün olarak görmek gerektiğini vurgulayarak, ‘‘Bunların hepsi, aynı patronajdan, aynı politikadan çıkmış işler'' dedi. Ersümer, BOTAŞ ve TPAO'daki iddialarla ilgili şunları söyledi:

‘‘İki kuruluştaki brifingler henüz tamamlanmadı. Ama tablo hiç parlak değil. Yöneticilerle konuştum. Onlar bu olayları son derece normal, sıradan durumlar gibi gösteriyorlar. Yani biraz usulsüzlük varsa, olabilirmiş gibi bir hava var. Bana gelen ihbar mektuplarını altalta dizsem tefrika olur. Kazakistan petrolü konusundaki usulsüzlükler uluslararası denetim kuruluşlarının raporlarına bile geçmiş.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!