Endüstriyel inşaattan konuta da geçti, ‘ağır sorumluluk’ hissi duydu

Güncelleme Tarihi:

Endüstriyel inşaattan konuta da geçti, ‘ağır sorumluluk’ hissi duydu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 00:00

Sanayi ve ilaç sektöründe tanınan Selçuklu Holding, kendi arazisi üzerinde gerçekleştirdiği Rings İstanbul projesiyle inşaat sektörüne girdi. Projelerini ‘müşterilerin emaneti’ olarak gördüğünü belirten Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, geceleri bile şantiyeyi kontrole gidiyor. Öncel bu durumu, “İlaç fabrikaları yapan bir inşaat firması için konut yapmak daha kolay ancak sorumluluğu ağır” diyerek açıklıyor.

Haberin Devamı

BÜNYESİNDEKİ Biofarma İlaç’ı 2006’da dünyanın en büyük finans gruplarından Citigroup’ın iştiraki olan Citi Ventures Capital’e (CVC) satan ardından İlko ile yeniden ilaç işine başlayan Selçuklu Holding, sanayi ve ilaç tecrübesinin yanına inşaatı da eklemek için geçtiğimiz ay Sancaktepe’deki Rings İstanbul projesini satışa sundu. Böylece, Selçuklu Holding’in iştiraklerinden biri olan Selin Yapı, endüstriyel inşaat alanında holdinge hizmet verirken, projeler üretmeye de başladı. Gayrimenkul sektöründe sindire sindire ilerleyeceklerini söyleyen Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, 2 yıl içinde Rings İstanbul’un devamı niteliğinde olacak bir projeye başlayacaklarını söylüyor. Projelerini ‘müşterilerin emaneti’ olarak gördüğünü belirten Öncel, “İnşaatımız 24 saat devam ediyor. Bazen geceleri bile kontrol etmek için baret giyip şantiye uğruyorum. İşçiler de bu duruma alıştı” dedi.
Hassasiyet gerekiyor
Selin Yapı’nın konut alanında yeni olduğunu ancak inşaat alanında faaliyetlerinin sürdüğünü anlatan İsmail Öncel, şunları söyledi: “Endüstriyel inşaatlar yapıyorduk, şimdi konut işine de girmiş olduk. Kendimize ait sanayi kuruluşlarının inşaatlarını yapıyoruz. Şu anda Gebze’de ambalaj grubumuz için yeni bir fabrikanın inşaatına başladık. 45 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. Konya’daki ilaç fabrikamızı ve Ankara Hacettepe Teknokent’teki Ar-Ge merkezimizi bitirdik. Bir kaç ay içinde İzmit’teki alimünyum fabrikamızın ek inşaatı başlayacak. Endüstriyel inşaatı kendinize yapıyorsunuz ancak konutu müşterinize yapıyorsunuz. Bir emaneti taşımanın sorumluluğuyla konut inşa ediyorsunuz. İlaç fabrikasını yapan bir inşaat firması için konut yapmak daha kolay ancak sorumluluğu ağır. Daha fazla hassasiyet gerektiriyor.”
Rahat hareket edebilmek için kendi arsaları üzerinde proje gerçekleştireceklerini belirten Öncel, bundan sonra ağırlıklı olarak Anadolu yakasında olacaklarını, Sancaktepe ve çevresinde arazilerinin bulunduğunu söyledi. Yeni projelerin başlaması için Rings İstanbul’un ikinci etabının başlamasını bekleyeceklerini ifade eden Öncel, “Sektöre bir projelik giriş yapmadık ancak sindire sindire proje yapacağız. Koştura koştura gitmenin peşinde değiliz. Çıtamızı aşağı indirmek gibi bir düşüncemiz yok. Rings İstanbul ölçeğinde projeler yapacağız. İkinci projemiz Rings İstanbul’un devamı niteliğinde olacak. Yakın çevrede, daha küçük ölçekli bir arazide inşa edeceğiz. 2 yıllık süre içerisinde başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
Proje 2014’te bitecek
Rings İstanbul hakkında da bilgi veren İsmail Öncel, şöyle konuştu: “500 milyon liralık proje, 1500 konut, AVM ve sosyal tesislerden oluşuyor. 41 bin metrekarelik sosyal tesisimiz bulunuyor. Projede dairede kişiye özel yaşamı ortaya koymaya çalıştık. İnce detayları düşündük. Bütün alanlarda yaşayacakmışım gibi düşündüm ve ekibimle birlikte tüm ayrıntıları koyduk. 230 bin metrekare yani yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğüne sahip proje, üç ayrı etaptan oluşuyor. Tamamı ise 2014 yılında bitecek.”

Haberin Devamı

Ataşehir’i 3 yıl içinde yakalar

Haberin Devamı

SANCAKTEPE’nin son yıllarda önem kazandığını ve ulaşım bakımından ana arterlerin bir araya geldiği bir noktada yer aldığını dile getiren İsmail Öncel, şöyle konuştu: “Ataşehir artık doldu. Sancaktepe’yi onun devamı niteliğinde yükselen yıldız olarak görüyoruz. Metrekare fiyatları şu anda 2 bin 500 lira seviyesinde ve hızla Ataşehir’in fiyatlarına yaklaşıyor. Bu da şehirleşmenin doğasında var. Bölgeye yeni projeler geldikçe, değeri de yükseliyor. Sancaktepe’nin Ataşehir’i 3 yıl içinde yakalayacağını ümit ediyorum. Başka firmalar da sonbaharda yeni projelerine başlayacak. Bu projelerin de devreye girmesiyle bölgede bir sinerji oluşacak.”

DİĞER EMLAK HABERLER

Haberin Devamı

Anatolium ön açılış yaptı, 3 bin kişiye iş kapısı yaratacak

MAYA Grubu’nun Anatolium Ankara Alışveriş Parkı, IKEA, Leroy Merlin, Tesco Kipa ve Electroworld mağazalarının hizmete girmesiyle ön açılışı yapıldı. Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, grubun en yeni yatırımı olan Alışveriş Parkı ile yeni bir cazibe merkezi yarattıklarını belirtti. Maya Grubu’nun yeni projesine değinen Özsüer, “Resmi açılış diğer 80 mağazanın da açılmasıyla önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. 160 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz, Alışveriş Parkı 3 bin kişiye istihdam yaratacak” dedi.

Maximoon’da fiyatlar 65 bin liradan başlıyor

YALÇINTEPE Group’un Esenyurt’ta inşa ettiği Maximoon’da 200’e yakın konut satıldı. Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, müşterilere her türlü ödeme esnekliği sağladıklarının belirterek, şu bilgileri verdi: “Maximoon, biri residence olmak üzere 9 bloktan oluşuyor. Toplam 1400 dairenin yanı sıra 74 mağazayı içeren bir çarşıya da sahip. Daire tipleri stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 iken, rezidanslar 50 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkabiliyor. Daire fiyatları ise 1+1’lerde 65 bin, 2+1’lerde 128 bin, 3+1’lerde 230 bin TL’den başlıyor.”

Haberin Devamı

Feriloft’ta ödemeler aralıkta yapılıyor

DOĞA Gayrimenkul’un projesi Feriloft, toplam 5 blok ve sosyal tesisten oluşuyor. Projede 1+1’den 3+1’e kadar farklı daire alternatifleri sunuluyor. Özellikle küçük daire sevenler için tasarlanmış, toplam 51 daireden oluşan 1+1 olarak dizayn edilen son 5 daire satışa çıktı. 56 ile 103 metrekare aralığındaki dairelerin fiyatları 260 bin TL’den başlıyor. Daireleri şimdi alanlar Aralık 2011’de teslim alarak ödemeye başlıyor. B Blok zemin katında cafe-restaurant, kapalı yüzme havuzu, jakuzi, sauna, masaj odası ve fitness salonu bulunuyor. Projenin C ve D Bloklarında yaşam başladı. A1 ve A2 Blokların temelleri atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!