En pahallı mevduatı Halkbank topluyor

Güncelleme Tarihi:

En pahallı mevduatı Halkbank topluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başta kamu bankaları olmak üzere, çok şubeli bankaların, mevduatı pahalı toplayan bankalar arasında ilk sıralarda yer aldıkları, buna karşılık şube başına topladıkları mevduat sıralamasında yerlerini az şubeli bankalara bıraktıkları ortayı çıktı.

Vakıfbank tarafından 20 banka arasında yapılan bir araştırmaya göre, mevduatı en pahalı toplayan bankalar arasında ilk sırada yer alan Halbank'ın, mevduata verdiği faizin toplam mevduatına oranı yüzde 42.4 olarak belirlendi.

1996 yılı itibariyla toplam mevduatı 560.9 trilyon lira olan Halkbank'ın, aynı yıl mevduata verdiği faiz toplamı 237.9 trilyon lira oldu.

Mevduata verilen faizin bankanın toplam mevduatına oranına bakıldığında Halkbank'ı, Yaşarbank, Emlakbank, Pamukbank ve Ziraat Bankası izledi.

Bu sıralamada, büyük ölçekli bankalardan Vakıfbank 12'inci, Yapı Kredi 14'üncü, Akbank 15'inci, İş Bankası 18'inci, Garanti Bankası da 19'uncu sırada yer aldı.

20 banka arasında mevduat maliyeti en düşük banka ise Dışbank oldu. Mevduata verdiği faiz toplamı 2.7 trilyon lira olan Dışbank'ın, toplam mevduatı 37.9 trilyon lira düzeyinde bulunuyor. Böylece, Dışbank'ın mevduata verdiği faizin toplam mevduatına oranı yüzde 7.2 oranında kaldı.

ŞUBE BAŞINA MEVDUAT

Öte yandan, bankaların şube başına topladıkları mevduata bakıldığında, ilk sırada geçen yıl şube sayısı 20 olan Interbank'ın geldiği görülüyor. Toplam mevduatı 102.8 trilyon lira olan Interbank'ın, şube başına mevduatı ise 5.1 trilyon lira düzeyinde.

Şube başına mevduat sıralamasında Interbank, İktisat Bankası, Demirbank, TEB ve Pamukbank izlerken, 1253 ile en fazla şubeye sahip olan Ziraat Bankası 14'üncü sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!