En büyük özlemim otobüse binmek

Güncelleme Tarihi:

En büyük özlemim otobüse binmek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Güler Sabancı'nın kardeşi Yakup Sabancı, ‘‘Sabancı soyadı yüzünden normal insanlar gibi yaşayamıyorum. Durakta bekleyip, otobüse binmeyi özlüyorum’’ dedi.

Sakıp Sabancı'nın yeğeni, Güler Sabancı'nın kardeşi Yakup Sabancı, en büyük özleminin durakta bekleyip, otobüse binmek olduğunu söyledi. Sabancı soyadı taşımanın tüm kapıları sonuna kadar açmasına karşın, normal insanlar gibi yaşamasını ve istediğini yapmasını engellediğini belirten Yakup Sabancı, ‘‘Şöyle sokağın bir köşesinde arabanızı durdurup köfte yiyemiyorsunuz. Sonuçta bir Sabancı'sınız ve herkesin gözü üzerinizde. En büyük özlemim durakta bekleyip, otobüse binmek. Ama yapamıyorum’’ dedi.

Haftalık Ekonomist Dergisi'nde yer alan haberde Yakup Sabancı, Sabancı olmaktan mutlu olduğunu ama insanların kendisini, olduğu gibi tanımalarını ve sevmelerini istediğini belirtti.

HOLDİNGE TUTUNMADAN

İhsan Sabancı'nın altı çocuğundan biri olan Yakup Sabancı, soyadının büyük bir güvence verdiğini, uluslararası yabancı firmalarla çalışma talebinde bulunduğunda herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını vurgulayarak, ‘‘Ancak bu firmalar sadece soyadım nedeniyle Türkiye distribütörlüğü vermedi. İşimi iyi yapmam da onlar için çok önemli’’ dedi.

Sabancı Holding'ten ayrı olan kendi şirketi Birlas Lastik Sanayi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Sabancı, Holding'e tutunmadan iş hayatında tek başına bir yere gelmeye çalıştığını belirterek şunları söyledi: ‘‘Yatırımlarımı başarılı olabileceğim yönlerde yapıyorum. Sabancı Grubu'nun lastik fabrikası var. Kalkıp da bir lastik fabrikası kurmayı düşünmüyorum. Türkiye'nin ihtiyacı yok lastik yatırımına. Ayrıca hiçbir zaman da Sakıp Sabancı'ya rakip olacak bir işe girmem.

Ama iki yıl içinde bir jant fabrikası kuracağım. Bunun için de yatırım yeri olarak Bursa, Adapazarı, İzmit de yerler bulduk. Fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Hangi arazi uygun olursa önümüzdeki yıl yatırıma başlayacağız. Ortaklık için de şu anda ismini açıklayamayacağım dünyaca ünlü bir firma ile görüşüyoruz. Fabrikanın maliyeti ve kapasitesinin ne olacağıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!