Emlak Bankası: Onaylı kredilerimizi ödüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Emlak Bankası: Onaylı kredilerimizi ödüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Emlak Bankası'nın kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mızrak, Hükümet'in güvenoylamasına kadar ‘‘sadece onayı bulunan'' kredileri ödemeye devam ettiklerini söyledi. Mızrak, ‘‘Türkiye'de iş hayatı devam ediyor. Buna bağlı olarak onayı daha önceden verilmiş kredileri durdurmadık. Ancak, yeni başvuruları güvenoylaması sonrasına bekletiyoruz'' dedi.

Mızrak, ‘‘Yangından mal kaçırır gibi kredi açıyorlar'' haberimiz üzerine yaptığı açıklamada, İzmir merkezli bir kağıtçılık şirketine 1.5 trilyon liraya yakın kredi açılması konusunda şunları söyledi:

‘‘Söz konusu firmaya ipotek karşılığı 18.12.1996 tarihinde yatırım teşvik belgesi kapsamında 8 milyon dolarlık 4 yıl vadeli kabul kredili vesaik mukabili onaylanan yatırım malı makinalarının alımına yönelik bir kredinin kullandırılması söz konusu olup, işlem itibariyle gayrinakdi bir kredi olması nedeniyle de bir ödeme söz konusu değildir.''

Mızrak, ‘‘Kredi işlemleri Hükümet'in ‘ödemeleri durdurma' talimatı kapsamına girmez mi?'' sorusu üzerine de şöyle konuştu:

‘‘Yeni başvuruları devreye sokmamız zaten nezaketen de olmaz. Ama, her türlü onayı hazır olan kredileri devreye sokmak durumundayız.''

Mızrak, Ankara merkezli bir turizm şirketine 9-10 milyon dolarlık kredi açılmasının da söz konusu olmadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!