Emekliye promosyon ne zaman verilecek?

Güncelleme Tarihi:

Emekliye promosyon ne zaman verilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 10:25

Emeklilerin aylardan beri merakla beklediği promosyon konusunda Başbakan Binali Yıldırım noktayı koydu. Bankalarla yapılan emekliye promosyon pazarlığının yeniden düzenlenmesi beklenirken, müjdenin yeni yıl öncesi verileceği tahmin ediliyor. İşte emekliye promosyon ne zaman verilecek sorularının yankılandığı bu günlerde konu hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

Emekliye verilecek promosyonla ilgili artık son viraja girildi. Yıl boyunca süren uzun uğraşlar sonrası bankalarla pazarlık konusunda mutabakata varan hükümet yetkilileri, emeklilere yatıralacak promosyon bedelinin arttırılmasını talep edecek. Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan son görüşmelerin ardından, promosyon miktarının yılbaşından önce emeklilerle paylaşılacağı tahmin ediliyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre promosyon miktarının emeklilerin aylığına göre yatırılacağı, bankaların emeklilere yatırılacak promosyon miktarını halihazırda alınan maaşlara göre belirleyeceği öğrenildi.

Buna göre, yüksek aylık alan emeklinin alacağı promosyon ile düşük aylık alan emeklinin hesabına yatırılacak miktar, farklılık gösterebilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan, SGK tarafından 2015'te 485 bin 410'u yaşlılık, 11 bin 847'si malullük/vazife malullüğü olmak üzere toplam 497 bin 257 kişiye emekli aylığı bağlanmıştı. Sisteme yeni dahil olanlar ile geçen yıl emeklilere aylıkları kapsamında toplam 152 milyar lira ödeme bankalar aracılığıyla yapılmıştı.

"BANKALARI SIKIŞTIRMAK LAZIM"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Kim savunacak emeklilerin hakkını? Biz savunmak istiyoruz, biz o pazarlık içinde olmak istiyoruz. Burada bankaları sıkıştırmak lazım, havadan sudan her şeyden para kazanan bankaların bu 10 milyonluk emekli kitlesinin maaşını vermekten dolayı bir bedel ödemesi mecburiyettir. Hükümet ne yapacak ne edecek bunu başaracak." dedi.

Emekliye promosyon ne zaman verilecek

Emeklilere promosyon çalışmalarına değinen Koncuk, "1 milyon 800 bin kamu çalışanı emeklisi var, bu aylarda sayı biraz daha arttı. Tahmin ediyorum 1 milyon 900 bine çıkmıştır. İşçi emeklilerini de saydığımızda 10 milyonu bulan bir emekli kitlesi var. Çalışma Bakanlığı aylardır hatta yıllardır emeklilere promosyon konusunda çalışma yaptığını açıklıyor. İşin garibi bu çalışmanın hiçbir tarafında sendikalar yok, emeklerin sahibi yok artık bu ülkede." dedi.

Emeklilerin sendika üyesi olma haklarının da bulunmadığını söyleyen Koncuk, şöyle devam etti:

"Kim savunacak emeklilerin hakkını? Biz savunmak istiyoruz, biz o pazarlık içinde olmak istiyoruz. Burada bankaları sıkıştırmak lazım, havadan sudan her şeyden para kazanan bankaların bu 10 milyonluk emekli kitlesinin maaşını vermekten dolayı bir bedel ödemesi mecburiyettir. Hükümet ne yapacak ne edecek bunu başaracak. "

Haberin Devamı

Emeklilerin düzenli maaşının, harcamasının ve borcunun bulunduğuna dikkati çeken İsmail Koncuk, promosyon konusunun bankalar arası bir rekabet haline gelmesi gerektiğini savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda hesap vermesi gerektiğini de iddia eden Koncuk, "Emeklilere promosyon konusu da halen çözülmemiştir, yılan hikayesine dönmüş bir durumdur." diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!