Emekli olunca ne kadar maaş alırım? Emekli maaşı nasıl hesaplanır?

Güncelleme Tarihi:

Emekli olunca ne kadar maaş alırım Emekli maaşı nasıl hesaplanır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 22:53

Kamu veya özel sektör çalışanı milyonlarca vatandaş, emeklilik için gün sayarken, emekli maaşlarına yönelik bilgileri de araştırmaya devam ediyor. 'Emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtını arayan 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) çalışanlarının, emekli maaşlarını hesaplamada ödenen prim miktarı gibi faktörler etkili oluyor. Peki, emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte, o konu hakkında detaylar.

Haberin Devamı

İş hayatını tamamlayarak SGK'dan aylık alacakları emekli maaşını bekleyen çalışanlar, sıklıkla emekli maaşı hesaplama işlemi hakkında araştırma yapıyor. Emekli maaşı hesaplama işlemine yönelik yanıt arayan vatandaşlar, e- devlet sistemi üzerinden konuyla ilgili detaylara erişebiliyor. Peki, emekli maaşı hesaplamada neler etkili? İşte, 2019 yılı emekli maaşı hesaplaması ile ilgili merak edilenler.

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

Haberin Devamı

4A (SSK) çalışanları için emeklilik aylığı hesaplama:

Öncelikle bunun için aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, Baba adınızı, Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve son olarak doğum tarihinizi giriniz. Daha sonra Sorgula butonuna basarak emeklilik aylığı hesaplama işlemini tamamlayınız.

4B (BAĞ-KUR) çalışanları için emeklilik aylığı:

Vermiş olduğumuz linke tıklayın. Açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayın. Daha sonra T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada Kurumu kısmından esnaf mısınız yoksa tarımla mı uğraşıyorsunuz onu seçin. Daha sonra Sorgula seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız.

EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!