Emekli, 7.5 kilo et parasıyla geçinecek

Güncelleme Tarihi:

Emekli, 7.5 kilo et parasıyla geçinecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeni asgari ücretin enflasyon karşısındaki yetersizliği tartışılırken, 1 Ocak'tan başlayarak geçerli olan zamma rağmen işçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları da sefalet ücreti olmaktan çıkamadı. En düşük maaş alan Bağ-Kur emeklisi maaşı ile 7.5 kilo et, orta düzeyde maaş alan Bağ-Kur emeklisi 15 kilo, en yüksek maaş alan Bağ-Kur emeklisi ise ancak 22 kilo et alabilecek.

Yapılan yüzde 30'luk artışla en yüksek işçi emeklisi aylığı 70 milyon lira, en yüksek emekli aylığı ise 132 milyon lira olurken, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı 15.9 milyon, en yüksek Bağ-Kur emekli aylığı ise 44 milyon lira olarak gerçekleşti.

Bu zamla bile dengeli beslenebilmesi için alması gereken zorunlu gıdaları mutfaklarına sokamayan işçi emeklilerinin ücretleri sefalet ücreti olmaktan öteye gidemedi. Yapılan zamla en yüksek maaş alan işçi emeklisi aldığı aylıkla ancak 66 kilo et alabilirken, en düşük ücret alan işçi emeklisi ise 35 kilo et alabilecek.Çalışanların zorunlu olarak tüketmek durumunda bulundukları ekmek ve peynir gibi gıda maddelerindeki durum da değişmedi. İşçi emeklisi aylığı ile ancak bin 400 kilo ekmek, 35 kilo da peynir alabilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!