Elektrik, su ve doğal gaza ‘siber’ koruma

Güncelleme Tarihi:

Elektrik, su ve doğal gaza ‘siber’ koruma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 09:39

Yüzde 100 yerli sermaye şirketi Canovate Group, 35 mühendisle geliştirdiği CanWall Siber Güvenlik Savunma Sistemi projesini tamamladı.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, “CanWall ile elektrik, su, doğal gaz şebekeleri ve boru hatları siber saldırılardan korunacak. Yazılımımız ve donanımız dünyanın en ileri teknolojisidir. Şebekelerin Scada ağlarını AES226 byte şifresi ile koruyacağız. Bu demektir ki, bu şifreyi kırmak akıllı bilgisayarla bile milyonlarca yılı alır” dedi. Gür, CanWall Siber Güvenlik Savunma Sistemini ilk etapta komşu ülkelere ihraç etmek için görüşmelere başladıklarını vurguladı.

Hırvatistan’da uygulamaya başladıklarını belirten Can Gür, “Zagrep elektrik şebekesinde ilk uygulama başladı. Suudi Arabistan ve Katar ile görüşmeye başladık. Çünkü, artık bütün ülkeler siber saldırı riskinin çok yükseldiğini görüyor. Türkiye’de de yakında ilgili kuruluşlarca bu konularda gerekli yatırımlar yapılacak” diye konuştu. Can Gür, Türkiye’de 15 bin kilometre de uluslararası boru hattı bulunduğunu belirterek, Aselsan’ın da hem fiziksel hem de siber saldırılara karşı görevlendirildiğini anlattı.

Haberin Devamı

İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerinde üretim yapan Canovate Group, bilişim ve telekom altyapı ürünleri üretiyor. 2001’den 2015 yılına kadar ar-ge’ye 18 milyon dolarlık yatırım yapan Canovate, 40 ülkedeki telekom devlerine, fiber optik altyapı ürünlerini üretip ihraç ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!