Elektrik kesintileri bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesintileri bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dün, yaklaşık 4 saat süren liderler zirvesine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, elektrik kesintilerinin bir-iki gün içinde biteceği müjdesini verdi.

Ersümer, zirveden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, günde birbuçuk saat uygulanan elektrik kesintilerinin bir-iki gün içinde giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Aralık ayı içinde devreye alınan Özlüce Santralı'ndaki suyun Keban Barajı'na taşındığını, böylece Keban'daki iki elektrik ünitesinin çalıştırıldığını söyleyen Ersümer, ‘‘24 saat görevimizin başındayız. Bütün bu eksikliklerin, arızaların giderilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

Ersümer, Akkuyu Nükleer Santralı ihalesi için 31 Ocak'ın son gün olduğunu hatırlatan ve bu konudaki gelişmeyi soran bir gazeteciyi yanıtlarken şöyle dedi:

‘‘İhalenin sonuçlandırılması için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Sayın başbakanın talimatıyla ilgili bazı kuruluşlardan cevapların gelmesi bekleniyor. Kısa bir süre içinde onlar geldikten sonra sayın başbakanımızın takdirleriyle ya Bakanlar Kurulu'nda ya da başka bir şekilde değerlendirme yapılacak.'

TELEKOM SATIŞI

Başbakan Bülent Ecevit de, liderler zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, Telekom Yasası'nın yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, bu yasanın öngördüğü düzenlemelerin en kısa sürede tamamlayacaklarını ve haberleşme dahil özelleştirme projelerine hız verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!