Ekonomi'den kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

Esbank ve Yaşarbank borsadan çıkarıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki Esbank ve Yaşarbank'ın hisseleri, Borsa kotundan ve SPK kaydından çıkarıldı. SPK Başkan Yardımcısı H. Sinan Alp imzasıyla Borsa'ya gönderilen açıklamada, sözkonusu bankaların hisselerinin tamamının Fon'a devrolunması, dolayısıyla halka açık şirket statülerinin ortadan kalkması ve Yaşarbank'ın Sümerbank bünyesinde diğer bankalarla birleşmesi neticesinde tüzel kişiliğin ortadan kalkacağı gözönünde bulundurularak, Esbank ve Yaşarbank'ın SPK kaydından çıkarılmasının uygun olacağı belirtildi. Böylece, 2 bankanın hisseleri, Borsa kotundan sürekli olarak çıkarılmış oldu.

Finansbank Holland'dan 2 yeni şube

Finansbank'ın yurtdışı bankalarından Finansbank Holland N.V, Berlin ve Münih şubelerini hizmete açtı. Finansbank Holland N.V.'nin yurtdışındaki şube sayısı 6'ya ulaştı. Bankanın önümüzdeki günlerde Düsseldorf ve Viyana şubelerini de hizmete sokacağı belirtildi. Finansbank Holland N.V. Genel Müdürü Sinan Şahinbaş da yaptığı açıklamada, Finansbank Holland N.V'nin 2000 yılında, 1 milyar 600 milyon euroluk bilanço büyüklüğüne ulaştığını ve 13 milyon euro net kár elde ettiğini bildirdi.

LPG'li otoya vergi iadesi

Maliye Bakanlığı, LPG yakıt kullanan taşıtlardan alınna yüksek vergileri iade ediyor. Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durduma kararının tebliğ tarihi olan 27 Şubat 2001'den sonra yeni araç alan ve 2001 yılı taşıt vergisinin birinci taksidini ödeyen mükelleflerin, LPG yakıtlı araç kullandıklarından dolayı ödedikleri vergi farkı talep ettikleri takdirde, mahsup ve iade talepleri yerine getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!