‘Ekonomideki sorunları görmezden gelmiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Ekonomideki sorunları görmezden gelmiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 07:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TOBB Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada, “Bugün enerji ve altın hariç tutulduğunda fazla veren bir cari dengemiz var. Ekonomide karşılaşılan sorunları görmezden gelmiyoruz. Tüm platformlarda alternatif önerileri tartışıyoruz ve çeşitli tedbirleri hayata geçirmeye dönük adımlar atıyoruz” mesajını verdi.

Haberin Devamı

Oktay, “İş dünyamızın, atlattığımız tüm badirelerde ortaya çıkan esneklik ve dinamizmine güveniyor; tüm desteğimizin sizlerle olduğunu yineliyorum. Daha fazla ihracat yaparak ve istihdam alanı açarak, gayretimize ortak olmanızı bekliyoruz. Türkiye ekonomisini yüksek faiz, yüksek enflasyon kısır döngüsünden kurtarıp yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme rotasına sokmanın gayreti içindeyiz. Hayat pahalılığının önüne geçecek tedbirleri alıyoruz. Aynı zamanda her kesimin gelirlerini yükselterek refah düzeyinde olumsuz bir yönelime müsaade etmiyoruz. Etik dışı fiyatlamalara gitmeden, kötümser senaryolara göre pozisyon almadan; makul politikalarla ülkemizi bu badirelerden de birlikte çıkarabiliriz” dedi.

Finansal istikrarın güçlendirilmesine ve enflasyonla mücadeleye yönelik alınan tedbirlerle, Türk Lirası tasarrufların özendirilmesini, kredilerin daha üretken alanlara yönlendirilmesini ve yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçladıklarına dikkat çeken Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Yabancılara tahsisli swap imkânı gibi konu başlıklarına ilişkin ayrıntıları da yakın zaman içerisinde duyuracağız. Gerekli görülmesi halinde tespit edilen diğer ihtiyaç alanlarına yönelik tedbirleri hayata geçireceğiz. Risk almaktan kaçınmadık.” Oktay iş dünyasını, ara malı yerlileştirme hamlesine destek vermeye ve başka ülkelerdeki tarım arazilerindeki üretimde yer almaya da davet etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!