Ekonomide ‘kalkışan’ bedel öder

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide ‘kalkışan’ bedel öder
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 21:28

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomisine ‘zarar vermek isteyebilecek’ şahıs, şirket ve kurumları uyardı. Zeybekci, “Kim ne adım atıyorsa not alırız. (Bazılarını) ‘Ekonomiye kalkışma’ algılarız. Günü geldiğinde değerlendiririz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) bağlı 60 ihracatçı birliğinin başkanlarının katıldığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisinin gayet sağlıklı ve güçlü olduğunu söyledi. Zeybekci, Darbe Girişimi sonrası ekonomiyi sabote etmeye yönelik çaba içinde olabilecek şirketleri ve kurumları uyararak, şöyle konuştu:

KİM, NE ADIM ATARSA

“İhanetin başında olanlar var. Destekleyenler var ve altında oltadan kopamayanlar var. Ülkenin asla zarar görmemesi gerekiyor ama bir şekilde darbe girişimine bulaşanlar da cezasını çekmeli. Bize göre her şirket bu ülkenin envanterinde bir varlık ve onu bozmadan devamını sağlamakla mükellefiz. Yeniden 2023 hedefleri için Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği ‘muasır medeniyetler seviyesi’ için çalışmaya devam etmeliyiz. Bazı bankaların tedirginliklerini de duyuyoruz. Bu dönemde kim ne adım atarsa hepsini not alırız. Günü geldiğinde de ekonomiyle ilgili adım olarak, ekonomiye kalkışma olarak algılarız. Bedelini de ödetiriz. Bunun da hassasiyeti içindeyiz.”

Haberin Devamı

15 Temmuz günü, ekonomisi mükemmel çalışan bir Türkiye’nin olduğunu, hükümet olarak da kendilerinin 18 Temmuz Pazartesi günü, bütün dünyada ses getirecek bir dizi ‘teşvik kararı’ açıklamaya hazırlandıklarını anlatan Bakan Zeybekci, “Eğer 15 Temmuz Darbe Girişim olmasaydı, pazartesi günü bütün dünya Türkiye’nin yeni yatırım teşviklerini konuşacaktı. Şimdi dünyaya başka şey anlatmalıyız. Biz bizi anlatmamalıyız. Bu nedenle, bu ülkede iş yapan ve bizi iyi bilen dostlarımız bizi anlatacak. Türkiye’ye gelin ve ‘kendi başarı hikâyenizi keşfedin’ diyecekler. 24 merkezde bu dostlar konuşacak. Önemli gazeteler, TV kanallarında, billboard’larda ve sosyal medyada olacaklar” dedi. Zeybekci, bu çalışmadan sonra da, önemli ülkelere gidilerek ‘bakanlıklar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte’ karşılıklı üst düzey toplantılar yapılacağını anlattı.

DÖRT MADDELİ GÜNDEM

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkanlar Kurulu Toplantısında dört maddeli gündem üzerinde durulduğunu belirterek, “FETÖ Darbe Girişiminin ekonomi üzerindeki etkileri, Türkiye’nin imajı ve algısı için yırt dışında ne gibi çalışmalar yapılabileceği, İhracat Kredi Garanti Fonu kuruluşu, Yurt dışında Türk Ticaret Merkezleri kurulması” diye konuştu.

Haberin Devamı

JAPONLAR İYİ BAKIYOR, ÇİNLİLER FIRSATÇI

TÜRKİYE’nin her yerinden gelen ihracatçı birlik başkanlarından bazıları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilginç gelişmeler yaşadıklarını anlattı. Tekstil sektöründen bir başkan, “Çinliler, durumu kullanmaya çalışıyor, tuhaf sorular soruyor” derken, Japonlarla ortaklığa hazırlanan bir başkan da “Birlikte fabrika kuracağız. Vazgeçmediler ama birkaç ay erteleme olabilir. Yine de Japonlar diğerlerine göre bize karşı daha sıcaklar” dedi. Bir başka başkan ise Rusya ile işlerin düzelmesinin  önemine işaret etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!