Ekinciler Yatırım'a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ekinciler Yatırıma suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurulu, Ekinciler Yatırım ve Menkul Kıymetler'in Konya İrtibat Bürosu yöneticileri hakkında suçduyurusunda bulunacak.

Ekinciler Yatırım ve Menkul Kıymetler'de denetleme yapan SPK, Beyşehir'de izinsiz aracılık faaliyetlerinde bulunan Sevim Damla Dikici hakkında cumhuriyet savcılığına suçduyurusunda bulunulmasına karar verdi. SPK, Ekinciler Yatırım ve Menkul Kıymetler Konya İrtibat Bürosu sorumlusu Ali Bakan, Şubeler ve İrtibat bürolarından sorumlu genel müdür yardımcısı Ömür Sükan ve merkez şube operasyon yönetmeni Mustafa Koç hakkında sözkonusu izinsiz sermaye piyasası faaliyetinin yapılmasına olanak verecek şartları sağlamaları nedeniyle suça iştirakten dolayı suçduyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Müşteri adına imza atmak yöntemiyle belge düzenlenmesi konusunu da savcılığa bildirecek olan SPK, aracı kurumun ticari kimliğini kullanarak para toplayan, bu paraları aracı kuruma göndermeyerek şahsi olarak kullanan ve müşterileri hisse senedi alım emirlerinin yerine getirildiğine inandırmak amacıyla gerçek durumu yansıtmayan hesap ekstresi düzenleyen Ali Bakan hakkında ayrıca suçduyurusunda bunulmasını kararlaştırdı.

Ayrıca, aracı kurumun hukuki sorumluluğunu yerine getirmek üzere Hüseyin Erdem, Mehmet Çınar, Hüseyin Aksoy ve Tamer Erden adlı müşterilerin zararlarını karşılamak üzere yargı yoluna gidebilecekleri konusunda bilgz Sümer hakkında suçduyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!