Ekinciler Holding de tarım sektörüne girdi

Güncelleme Tarihi:

Ekinciler Holding de tarım sektörüne girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tarım sektörüne giren holdingler arasına Ekinciler Holding de katıldı. Bugüne kadar sanayi ve dış ticaret ağırlıklı olarak faaliyet gösteren Ekinciler Holding, Ektarım adlı yeni bir şirket kurarak, Çukurova'da serada sebze ve meyve üretimine başladı. Ekinciler, bölgede modern teknikleri kullanarak ürettiği bu meyve ve sebzeleri başta Avrupa Topluluğu ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihrac edecek. Başlangıçta 2 milyon dolarlık (yaklaşık 680 milyar lira) bir yatırımla üretime başlayan Ekinciler, on yıl içinde 150-200 milyon dolarlık bir ihracat potansiyeline ulaşmayı hedefliyor.

Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, ‘‘Türkiye'nin en atıl kalmış sektörü tarım. Bununla ilgili teknolojiyi dışarıdan getirdik. Gerekli ihracat bağlantılarını yaptık. Üç yıl içinde, çelik sektöründe ulaştığımız noktaya tarımda da ulaşacağımızı tahmin ediyoruz’’ dedi.

Pazar olarak kendilerine yurtdışını hedef seçtiklerini belirten Namık Ekinci, Çukurova'yı, özellikle yaş sebze ve meyve üretiminde Avrupa, Batı ve Orta Asya ile Ortadoğu'u besleyen bir bölge konumuna getirmek istediklerini söyledi. Namık Ekinci, şöyle devam etti:

‘‘Ektarım, bir tarım ülkesi olan ülkemizin tarımsal ürünlerinin kalite ve verim olarak Avrupa standartlarına ulaştırılması, bu amaçla teknolojik, tarımsal mühendislik ve dünya pazarlarına ürün satış ve pazarlaması amacıyla kuruldu. Türkiye'nin sıkıştığı nokta ihracat. Biz yeni pazarlar açacağız ya da mevcut pazarları daha da genişleteceğiz. Sanayi ve dış ticarette edindiğimiz tecrübeleri, tarım ürünlerimizi pazarlamakta değerlendireceğiz. Avrupa'nın istediği kalitedeki ürünü, sürekli üretebilmek için yatırıma gittik. Bu konuda yurtdışından danışmanlık hizmeti de alıyoruz. Sera üretiminin yanısıra bölgede özellikle Avrupa Topluluğu pazarlarında talep gören diğer yaş sebze ve meyveler, tünel sera ve açık olarak da üretilecek. Böylece Ektarım, 12 ay boyunca iç ve dış pazara düzenli mal temin edebilecek. Ektarım, aynı zamanda yöre çiftçilerine de gerekli mühendislik hizmetlerini verecek. Ayrıca, ürünlerinin en yüksek değerde dünya pazarlarında pazarlama ve satışında destek verecek.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!