Ek istihdama vergi ve prim teşviği geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ek istihdama vergi ve prim teşviği geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2003 12:48

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ek istihdamı indirimli gelir vergisi ve SSK primiyle teşvik edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Başesgioğlu, mevcut işçi sayısına ek olarak yeni işçi alınması halinde işverenlere çalışanları için ödenen gelir vergisi ve SSK primlerinde belli bir indirim yapılacağını bildirdi.

Başesgioğlu, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) düzenlediği "Çağdaş İş Kanunu Tasarısı ve İş Güvencesi Kanunu" konulu toplantıda konuştu.

Başesgioğlu, ek istihdamın teşvik edilmesi konusunda bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Mevcut işçi sayısına ilaveten yeni işçi aldıkları takdirde gerek Maliye Bakanlığı gerekse Çalışma Bakanlığı olarak muhtasar ve SSK primlerinde belli ölçüde indirim yapmayı düşünüyüruz" dedi.

Başesgioğlu, bu şekilde yeni istihdamı teşvik edeceklerini belirtirken, indirim oranlarının henüz belli olmadığını söyledi.

İŞSİZLİK SİGORTASINDA DEĞİŞİKLİK

Haberin Devamı

Bakan Başesgioğlu, işsizlik sigortasından yararlanma konusunda bazı sıkıntılar bulunduğunu, yasada yapılacak değişikliklerle sorunu çözeceklerini açıkladı.

Hem ödenen paranın miktarı hem de sigortadan yararlanmak için gerekli olan 600 günlük prim ödeme süresinin uzunluğunu dikkate alarak bir düzenleme yapacaklarını vurgulayan Başesgioğlu, "Yararlanma konusunda daha hafif şartların getirilmesi için bir anlayış içindeyiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!