Egoyu bırak yaratıcı ol

Güncelleme Tarihi:

Egoyu bırak yaratıcı ol
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 01:34

MICROSOFT Yönetim Kurulu Başkanı John Thompson, iş dünyasında egoyu bırakıp bilgi birikimi ve yaratıcılığı ön plana çıkarmak gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

HIZLI bir değişim sürecine giren dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft’un Yönetim Kurulu Başkanı John Thompson, tutkuların peşinden gitmek gerektiğini ifade ederek, “Egoyu bir tarafa bırakıp bilgi birikimini ve yaratıcılığı ön plana çıkarmalı” dedi. Microsoft’taki yönetim değişikliğine değinen Thompson, Microsoft’un Steve Ballmer’dan sonraki yeni CEO’su Satya Nadella’nın bulmasında önemli bir rolü bulunduğunu söyleyerek, “Satya Microsoft’a yeni dönemde liderlik edebilecek tecrübeye sahip bir isim. Her gün daha fazla insan hizmetlere ağ üzerinden ve mobil cihazlar üzerinden ulaşıyor ve biz de hizmetlerimizin bu mobil cihazlar üzerinden ulaşılabilir olmasını sağlamak zorundayız” şeklinde konuştu.

FIRSATLAR BÜYÜK

Microsoft’un yanı sıra gerçek zamanlı altyapı performans yönetimi çözümleri sunan Virtual Instruments’ın da CEO’luğu yapan Türkiye’de olmanın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. Thompson, Brezilya gibi teknolojiye çok fazla entegre olamamış bir ülkede yer almaktansa gelişmekte olan piyasasıyla Türkiye’de çalışmak kendileri için çok daha önemli olduğunu kaydetti. Thompson sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’deki fırsatların büyük olduğunu düşünmesek burada olmazdık” diyen Thompson, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye, bölgede çok kuvvetli şekilde büyüyor ve biz de bunun avantajından faydalanmak istiyoruz. Türkiye’deki tüketici odaklı teknolojinin en büyük kullanıcısı. Aynı zamanda en büyük özel Türk bankası müşterilerimizden. Bu çalışmalarımızı başka markalarla da sürdürmek istiyoruz. Türkiye’deki iş ortağımız Data Market ile çalışarak, onlara sistemimizi entegre ediyoruz ve onlar da Türkiye piyasasında bizim gözümüz kulağımız oluyor.”

Haberin Devamı

KOBİ’lerin İlacı teknolojİ

MICROSOFT Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’de KOBİ’lerin teknolojiyi yüzde 10 daha fazla kullanmaları durumunda 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam sağlayabileceğini belirtti. Özmen, “Boston Consulting Group’un araştırmasına göre bu rakamlar, Brezilya, Çin, Almanya, Hindistan ve ABD’deki KOBİ’lerin yüzde 10’u teknolojiye daha fazla yakınlaşması durumunda 6 milyon yeni istihdama ve 770 milyar dolar gelire çıkıyor. Ayrıca geçen 3 yılda teknolojiyi kullanan KOBİ’ler gelirlerinde yüzde 15 daha hızlı büyümeye imza attılar ve 2 kat daha fazla istihdam yarattılar” dedi. KOBİ’lerin en çok kullandığı 8 teknolojiden en az 5 tanesinin Microsoft teknolojisi ya da ürünü olduğunu sözlerine ekleyen Özmen, “Çin’de lider KOBİ’lerde bulut ve internet kullanımı yüzde 87, Brezilya’da yüzde 80, Hindistan’da yüzde 77. Rakam Türkiye’de yüzde 34” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!