Eğlenceye 14 milyon

Güncelleme Tarihi:

Eğlenceye 14 milyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 22:11

İşadamı Muzaffer Yıldırım öncülüğünde birleşen oyuncular Mert Fırat ve Didem Balçın ile ünlü müzisyenler Harun Tekin ve Koray Candemir İstanbul’da 14 milyon liralık ‘DasDas’ isimli kültür ve eğlence mekânı açıyor. “Bizim hâlâ umudumuz var” diyen DasDas’ın ortakları, ”Bu alanda yatırımlar sürecek” mesajı verdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de 16 milyar dolara yaklaşan eğlence ve medya sektöründe yatırımlar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kurucusu olduğu Mars Cinema’larındaki payını satan Muzaffer Yıldırım, oyuncular Mert Fırat ve Didem Balçın ile ünlü müzisyenler Harun Tekin ve Koray Candemir İstanbul’da dev bir eğlence mekanı açıyor. 14 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen ve 15 Mart’ta kapılarını açması beklenen ‘DasDas’ isimli mekanda tiyatro salonu, konser alanları ve restoran bulunuyor. DasDas’ın hedefi ise 5 yıl içerisinde 5 yeni mekan açmak. “Bizim hala umudumuz var” diyen DasDas’ın ortakları, “Kültür ve eğlence her geçen yıl büyüyor. Biz Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz” mesajı veriyor.

AYDA 25 BİN KİŞİ

Türkiye’de yaşananlara rağmen kültür ve eğlence alanında önemli yatırımlar gerçekleştiğini belirten Muzaffer Yıldırım, şu bilgileri verdi: “DasDas’ın mekanları, 80 kişilik bir dünya mutfağı restoranı, 350 kişilik bir performans sahnesi, 400 kişi oturmalı kapasiteli bir tiyatro salonu ve 100 kişi oturma kapasiteli bir atölye sahnesinden oluşuyor. Haftanın 6 günü sabahtan akşama hizmet verecek olan mekanlar ayda ortalama 25 bin kişiyi ağırlaması planlanıyor. Burada zaman zaman çok farklı etkinlikler de düzenleyeceğiz. Bunun festival ayağını da planlıyoruz.”

Haberin Devamı

SES VE IŞIK SİSTEMLERİ

2016’dan beri projenin üzerinde çalıştıklarını anlatan Muzaffer Yıldırım, şunları söyledi: “İstanbul artık bir ülke gibi. Eğlenceyi de yerelleştirmek gerekiyor. İstanbul Ataşehir’de ilk mekanı açıyoruz. Avrupa yakasında da bir mekan açmayı planlıyoruz. Biraz da eğlenceyi hafta içine yaymamız lazım. Bunun için de şehir merkezinde ve Anadolu yakasında oturanların ihtiyaç duyduğu bir mekan yaptık.”

ANADOLU YAKASI TİYATRONUN MERKEZİ

SON yıllarda tiyatro yatırımlarının arttığını anlatan oyuncu Mert Fırat, “Aslında bilinenin aksine çok ciddi tiyatro yatırımları yapılıyor. İstanbul Kadıköy ve Anadolu yakası tiyatronun kalesi konumuna geldi. 24 tane tiyatro salonu bulunuyor. Bu tiyatroların yüzde 80’i dolu. Yer bulmak çok zor. Yapacağımız yatırım Türk tiyatrosu için de çok büyük bir önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

ŞARKI YAZARLIĞI KURSU OLACAK

ATÖLYE çalışmalarının önemine değinen Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, yeni yatırımla ilgili şunları söyledi: “DasDas Atölye’de haftanın 6 günü çalışmalar olacak. Çocuk, genç ve yetişkin her yaştan insan; kendini özgürce ifade edebileceği resim, müzik, dans, edebiyat atölyelerinde çalışmalar yapacak. Şarkı yazarlığı gibi özel dersler de yer alacak. Birçok sanatçı için imza günleri çok önemlidir. Ancak bunu yapacak mekanların sayısı yok denecek kadar az. Biz bu konuda da kapılarımızı açacağız.”

HEDEFİMİZ BERLİN

YATIRIMIN tamamlanmasının ardından eğlence ihracatı da yapacaklarını anlatan müzisyen Koray Candemir, “İstanbul Anadolu yakasında ilk defa böyle bir yatırım yapılıyor. Biz performans ayağında işin başında olacağız. Hedefimiz kaliteli işlerle bunları talep eden insanları buluşturan bir platform oluşturmak. Önümüzdeki yıllarda DasDas’ı Berlin’e götürmeyi planlıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!