Eğilmez, borsayı 3 binden döndürdü

Güncelleme Tarihi:

Eğilmez, borsayı 3 binden döndürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın enflasyonla mücadele çerçevesinde, 1998'in ilk yarısında KİT ürünlerine zam yapılmayacağını açıklaması, Aralık ayının ilk haftasında, mali piyasalarda yankı buldu. Açıklamanın etkisiyle, bono piyasasında oluşan iyimserlik çerçevesinde faizler 5-8 puan geriledi. Hisse senetleri piyasasında ise bir erken seçim olabileceği endişesi, dalgalı bir seyrin izlenmesine neden oldu.

Erken seçim tartışmaları ile açılan ve Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez'in istifası ile noktlanan geçen hafta borsada işlem gören hisse senetlerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 3.09 oldu. İMKB Endeksi, 2 bin 879 puandan 2 bin 968 puana yükseldi.

Önceki haftayı Asya'da yaşanan finans krizinin etkileriyle geçiren Borsa, aralık ayının ilk gününde, bu kez Başbakan Mesut Yılmaz'ın açıklamalarının etkisinde kaldı. Endeks, hafta başında seçim söylentilerine paralel olarak 65 puan gerileyerek, 2 bin 814 puandan kapandı. Haftaya kötü başlayan borsa, Devlet Bakanı Işın Çelebi'nin bir seçim hazırlığı olmadığı açıklamalarının ardından, ikinci gün toparlandı. Endeks 109 puan artarak, 2 bin 923 puana çıktı. İyimser havanın etkisi, Çarşamba'yı da sürükledi. İMKB 100 Endeksi 75 puanlık artışla 2 bin 998'e yükseldi. Borsa endeksi, 6 ay zam yapılmayacağı ile ilgili açıklamaların netlik kazanmasıyla, Perşembe günü 3 bin puanı da devirerek 3 bin 53 puana çıktı. Haftanın son işlem gününde ise Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez'in istifa ettiğine ilişkin duyumlar, piyasada şok etkisi yarattı.

İMKB Ulusal-100 Endeksi ikinci seansta hızlı geriledi ve 3 bin puanın altına inerek haftayı 2 bin 968 puandan kapandı. Hazine Müsteşarı Eğilmez'in istifasının netlik kazandığı saatlerde ise piyasalar kapanmıştı. Eğilmez'in istifasının etkileri bu haftaya kaldı.

Haftanın ilk ve son günü yaşanan düşüşlere karşın borsa haftayı ortalama yüzde 3.09'luk artışla tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!