EFT'ye alternatif geliyor

Güncelleme Tarihi:

EFTye alternatif geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 12:08

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Cuma günü Elektronik Fon Transferi (EFT) sisteminde yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, EFT'ye ek olarak yeni bir sistemin daha getirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

TCMB'den yapılan açıklamada, "Bankamızın gündeminde olan ve üzerinde çalışılan önemli bir konu 'Perakende Ödeme Sistemi Projesi'dir (PÖS). Bu proje, Türkiye'deki bankalarla detaylı bir ÅŸekilde çalışılarak ülkemiz için ideal sistem tasarlanmış ancak henüz uygulama aÅŸamasına geçilmemiÅŸtir. EFT Sisteminde artan yoÄŸun iÅŸlem hacmi göz önüne alınarak, Perakende Ödeme Sistemi ile ilgili yapılan çalışmalar en kısa zamanda tamamlanıp yeni sistemÂkullanıma hazır hale getirilecektir" denildi.
Haberin Devamı

 

Merkez Bankası'nın üzerinde çalıştığı yeni sistem, EFT’ye bir rakip olarak değil, EFT’nin içermediği perakende uygulamaları, ödeme araçlarını ve ödeme türlerini bünyesine dahil etnek ve etkin bir şekilde transfer ve mutabakatlarını sağlamak üzere tasarlanmış bir altyapı ve inovasyon olarak değerlendiriliyor.

 

BİR KAÇ GÜNLÜK OPERASYON GERÇEKLEŞİYOR

EFT, gerçek zamanlı birebir mutabakat prensibi ile günlük olarak çalışırken, yeni sistemde birkaç güne yayılabilen operasyonların desteklenebiliyor.

 

TCMB yetkilileri, PÖS'ün EFT'nin yerini almayacağını ve EFT’nin yanında yeni bir alternatif oluşturacağını belirtiyor.

 

Haberin Devamı

Geçilmesi planlanan ikili yapıda isteyen müşteriler EFT sistemini kullanmaya devam edebilecek, isteyen müşteriler de PÖS'ün hizmet özellikleri ve fiyatını göz önüne alarak transferlerini bu sistemle gerçekleştirebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!