EFT ne zaman hesaba geçer, kaça kadar yapılır?

Güncelleme Tarihi:

EFT ne zaman hesaba geçer, kaça kadar yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 12:24

EFT, gün içinde yoğun olarak kullanılan bankacılık işlemlerinden. Kişiler, EFT ile karşı tarafın hesabına para gönderebiliyor. Pek, EFT ne zaman hesaba geçer? EFT kaça kadar yapılıyor? İşte konu hakkında detaylar...

Haberin Devamı

EFT, Elektronik Fon Transferi, bankalar arası yapılan para gönderme işlemidir. Gün içinde kişilerin en sık kullancığı bankacılık işlemlerinden biri olan EFT ile başka hesaba kolay bir şekilde para gönderimi yapılıyor. Ancak EFT işlemleri belirli saatlerde gerçekleştiriliyor. Peki EFT ne zaman hesaba geçer?

EFT ne zaman hesaba geçer?

EFT ile para gönderimi yapanlar, işlemin ne kadar sürede gerçekleştiğini merak ediyor. EFT işleminde paranın hesaba geçmesi banka yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 10-15 dakika kadar bir sürede tamamlanabiliyor.

EFT kaça kadar?

Türkiye genelinde EFT işlemi 09:00 ila 17:00 saatleri arasında yapılabiliyor. Ancak her bankanın kendi uygulamasına göre bu süre değişiklik gösterebilir. Ayrıca hafta sonu ve resmi tatillerde para transfer işlemi yapılamaz.

Haberin Devamı

Merkez Bankası'nın Sürekli Transferi kısacası FAST işlemi ile belli bir limite kadar EFT yapılabiliyor. Aynı banka içerisinde mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden 7/24 gerçekleştirilebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!