'Efsane Başkan'ın şirketi için iflas kararı

Güncelleme Tarihi:

Efsane Başkanın şirketi için iflas kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 09:52

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı M. Sefa Sirmen'in, çocukları ve eşi ile ortak olduğu şirketi için mahkeme “iflas” kararı verdi. Bu kararla birlikte Sirmen ailesine ait Başiskele Petrol isimli şirketin tasfiye süreci de başlamış oldu. Mahkeme, Sirmen’in mali zorluk içindeki inşaat şirketi için ise iflas erteleme talebini geri çevirdi. Böylece bu şirket de hacizlere karşı korumasız hale geldi.

Haberin Devamı

Üç dönem yaptığı İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanı sıra, 2002- 2007 döneminde Kocaeli Milletvekili olarak Meclis’de de görev alan Sefa Sirmen, mali

Efsane Başkanın şirketi için iflas kararı

sıkıntıya düşen şirketlerini kurtarmak için geçen yıl mahkemeye başvurmuştu. İflas erteleme talebi ile yapılan başvuru sonrası mahkeme her iki şirket için de tedbir kararı verip; denetim kayyumu atamıştı.

BAŞVURU İKİ ŞİRKET İÇİNDİ
Ancak mahkeme, yapılan yargılama sonrası Başiskele Petrol Ürünleri İnş. Nak. Gıda Otom. San. ve Tic. Limited Şirketinin kurtarılamayacağını hükmederek iflas kararı verdi. 29 Kasım günü verilen karar sonrası şirketin dosyası İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi’ne gönderildi. Mahkeme, iflas erteleme talebinde bulunan Direnç İnşaat Taahhüt ve Tic. Limited Şirketi için ise, borca batık olmadığı gerekçesi ile, iflas erteleme talebini geri çevirdi. Ret kararı ile birlikte Direnç İnşaat, olası hacizlere karşı korumasız hale geldi.

Haberin Devamı

KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ
Sirmen Ailesinin şirketleri adına davayı takip eden İstanbul Barosu'na üye avukat Şerafettin Yavuz, "Mahkemeye iki şirket için iflas erteleme talebimiz vardı. Mahkeme bir şirketin iflasına karar verdi. Diğer şirket için ise talebimizi geri çevirdi. Bu durum, Direnç İnşaat için verilen tedbir kararının da kalkması anlamına geliyor. Şirket, olası hacizlere karşı korumasız hale geldi. Karara karşı temyiz başvurularımızı yapacağız” dedi.

ÇOCUKLARI İLE ORTAK
Başiskele Petrol’ün ortakları arasında, 13 yıl boyunca Kocaelispor Kulüp Başkanlığı da yapan Sefa Sirmen’in yanı sıra eşi Kamuran ve çocukları Tolga ile Aygül Sirmen Engiz bulunuyordu. Her iki şirketin ticaret sicil kayıtlarının daha önce Kocaeli’ndeydi. Ancak, iflas erteleme başvurusu gündeme gelince şirketlerin sicil kayıtları İstanbul’a taşınmıştı.

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE
Bir milyon lira sermayeli Başiskele Petrol’e bağlı ise Kocaeli ve Gölcük’de akaryakıt istasyonlarının olduğu belirlendi.

 

BAKMADAN GEÇME!