Efes logosu 9 yıl sonra Milli Takım’dan ayrıldı, üç büyük kulüp siteden çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Efes logosu 9 yıl sonra Milli Takım’dan ayrıldı, üç büyük kulüp siteden çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Yaklaşık 9 yıldır Milli Takım’ın ana sponsorları arasında bulunan Efes Pilsen, TAPDK’nın yeni yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle Güney Kore maçında sponsor şirketler arasına girmedi. Efes Pilsen logosu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın resmi internet sitelerindeki sponsor şirketler bölümünden de kaldırıldı.

Haberin Devamı

2002’de Milli Takım’ın ana sponsoru olan Efes Pilsen, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) hazırladığı “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in yürürlüğe girmesinden sonra Güney Kore maçında sponsor şirketler arasından ismini çıkardı. Böylelikle 9 yıl sonra Milli Takım ilk defa Efes Pilsen logosu olmadan bir maça çıktı. Spor sponsorluklarına yılda 35 milyon lira ayıran Efes Pilsen bu rakamın önemli bölümünü futbola ayırıyordu. Yeni yönetmelik gereği Efes Pilsen logosu 3 büyük kulübün resmi internet sitesinden de kaldırıldı.
Hollanda maçında vardı
TAPDK’nın yeni yönetmeliği gereğince spor kulüpleriyle ilişkisini kesmeye başlayan Efes Pilsen, ilk adımı Türkiye-Güney Kore maçında attı. Basın toplantılarının düzenlendiği ve röportajların yapıldığı alanlarda sponsor şirketlerin logolarına yer verilen platformda logosu bulunmayan Efes Pilsen, bir önceki Hollanda maçında Milli Takım sponsorları arasında görülüyordu. Ancak ocak ayı başında yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Efes Pilsen logosunun Milli Takım’la ilişkisi kesildi.
Kulüpler de kaldırdı
Yeni yönetmeliğin ilk etkilerini futbol kulüpleri de hissetti. Kısa süre önce Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile 10 Anadolu kulübünün sponsor şirketleri arasında görülen Efes Pilsen, bu kulüplerle de ilişkisini kesmek zorunda kaldı. Efes Pilsen logosu futbol kulüplerinin resmi internet sitelerindeki sponsor şirketler bölümünden kaldırıldı.
Sponsorlar 8’e düştü
Son düzenlemeyle Milli Takım’ın ana sponsorları ve resmi tedarikçileri bölümü de yeniden şekillendi. Buna göre Milli Takım’ın ana sponsor şirketleri 8’e düştü. Nike, Turkcell, Coca-Cola, Garanti, TTNet, Türk Hava Yolları (THY), Ülker ve Mercedes-Benz Milli Takım’ın ana sponsorları olarak yoluna devam ederken, Sürat Kargo ve Arko Men yeni resmi tedarikçi şirketler oldu.

Haberin Devamı

Sözleşme 2012 yılında bitiyor

EFES Pilsen ile Milli Takım sponsorluğu için taraflar 2012 yılına kadar anlaşma imzaladı. Bu anlaşmanın son şeklinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, “Mevcut durumda logonun kaldırılması talebi geldi. Biz de bu talebi geri çevirmedik ve Güney Kore maçında sponsor şirketler arasından Efes Pilsen logosunu kaldırdık. Sözleşmemiz 2012 yılına kadar devam ediyor. Bu konuda net birşey söylemek mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

Efes’in futbol sponsorlukları

Efes Pilsen son dönemlerde futbola önemli kaynak aktarıyordu.
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın sponsorları arasındaydı.
Anadolu kulüplerine destek veren Efes Pilsen, 10 futbol kulübüne destek veriyordu.
Efes Pilsen ayrıca A Milli Futbol Takımı’nın da sponsor şirketiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!