Eczacılar kendi önlemini aldı, kepenk arkasından ilaç satıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Eczacılar kendi önlemini aldı, kepenk arkasından ilaç satıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 15:54

İstanbul Maltepe’de gecenin bir yarısı kepenk arkasından ilaç satan eczane dikkat çekti. Soygun olaylarına karşı önlem alan bazı eczacılar kendi güvenlik önlemlerini kepenk arkasından ilaç satarak sağlıyor.

Haberin Devamı

Nöbetçi eczaneler herhangi bir güvenlik önlemi olmadan gecenin geç saatlerine kadar açık kalıyorlar. Kimi eczacılar ise formülü kepenklerin arkasında ilaç satmakta buluyor. Bu fotoğaf dün gece saat 00.45 sularında İstanbul Maltepe’de bir eczanede çekildi.

Eczacılar kendi önlemini aldı, kepenk arkasından ilaç satıyorlar

Neden kepengin arkasından ilaç sattığını sorduğumuz eczacı ise “Başka eczanelerde tatsız bazı olaylar yaşandığı için böyle bir karar aldık. Biz de buna uyuyoruz. Bu yanlış bir şey değil. Biz de içeride hizmet vermek isteriz ama durum bu” diye konuştu.

İlaç almaya gelen vatandaşlar ise duruma isyan etti. Hasta oldukları için bu soğuk havalarda dışarı beklemelerinin yanlış olduğunu ifade eden bir vatandaş, “Hastayız ama dışarıda bekliyoruz. Bu olayın çözülmesi gerekiyor. Gece saatlerinde sokakta beklememiz çok doğru değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak Hürriyet’e açıklamada bulunan meslek odası yetkilileri, “Biz eczanelere nöbette kepenkleri kapatmaları konusunda bir duyuru yapmadık. Fakat asayiş sorunları yüzünden bunu yapan dükkanlar olduğunu biliyoruz” açıklamasında bulundular.

TÜRKİYE’DE KAÇ ECZANE VAR

Türk Eczacıları Birliği’nin 2014 yılı rakamlarına göre Türkiye genelinde 24 bin 406 eczane bulunuyor. İstanbul’da 5118, Ankara’da 2019 ve İzmir’de 1737 eczane var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!