Eczacıbaşı'nın arsa krizi 1 trilyona çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşının arsa krizi 1 trilyona çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Eczacıbaşı İlaç Sanayi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında, 1989'dan bu yana süren arsa uyuşmazlığının anlaşmayla çözümlenmesi Eczacıbaşı'na 1 trilyon liraya mal oldu. Eczacıbaşı Holding'in merkez binasının da üzerinde bulunduğu Levent'deki arsa konusundaki uyuşmazlık, anlaşmayla çözüldü.

Eczacıbaşı İlaç Sanayii'nden Borsa Başkanlığı'na gönderilen yazıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucu, uyuşmazlıktan sulh yoluyla vazgeçilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı ve protokol imzalandığı belirtildi.

Protokole göre, Eczacıbaşı İlaç, Belediye'ye 30 Aralık 1997'ye kadar 1 trilyon lira ödeyecek, taksitler halinde ödenecek bölüm için kesin teminat verilecek. Buna karşılık belediye tapu iptali ve tescil davasından, Eczacıbaşı da, Vakıflar Genel Müdürlüğü aleyhine açtığı taviz bedelinin iadesine ilişkin davadan vazgeçecek. Eczacıbaşı İlaç, idare mahkemesinde açtığı davada yol fazlası yerlerle ilgili olarak şirket lehine karar çıkması durumunda, Şişli Belediyesi'nden tazminat talebinde bulunmayacak. Bütün mahkeme masraflarını, Eczacıbaşı İlaç Sanayi ödeyecek.

Eczacıbaşı ile Belediye arasındaki protokolün Belediye Meclisi'nde görüşülüp karara bağlandığı, ancak yürürlüğe girmesi için gerekli prosedürün henüz tamamlanmadığı bildirildi.

Eczacıbaşı Holding İlaç Grubu Koordinatörü Oktay Tulpar ve Eczacıbaşı İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Saffet Özbay'ın açıklamasında, ‘‘Üzerinde ihtilaf kalmayan gayrimenkulün nasıl bir yatırıma konu olacağı, 6-7 yıl önce hazırlanan proje günün gelişen koşullarına göre gözden geçirilerek, kararlaştırılacaktır’’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!