E-ticarette ‘dijital cüzdan’ dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

E-ticarette ‘dijital cüzdan’ dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 00:00

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, hayata geçirilen dijital cüzdan uygulaması “Express”in, 2023 Nakitsiz Ödemeler hedefi doğrultusunda başlatılan dönüşüm ve değişim sürecinin önemli kilometre taşlarından birini oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Canko, bir süredir üzerinde çalıştıkları Express projesinin hayata geçiyor olmasının, hem kartlı ödeme sistemleri hem de internetten yapılan alışveriş açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

9 banka bulunuyor

BKM’ye üye tüm bankaların bu proje için birleştiklerini ve projeye aktif katkı sağladıklarını anlatan Canko, şunları söyledi: “Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, TEB, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası’nın dahil olduğu 9 banka kartlarıyla sistem işlemeye başladı. Kısa bir süre içinde tüm bankalar Express’te yerini alacak. Express, ‘2023 Nakitsiz Ödemeler’ hedefi doğrultusunda başlatılan dönüşüm ve değişim sürecinin önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor.”

Fonksiyonel bir ürün

Yapılan çalışmanın önemini anlatan Canko, “Dijital Cüzdan’ı sadece marka ve fikir lansmanı olmaktan çıkarıp, çalışan, hayata geçmiş, kullanılabilir fonksiyonel bir ürün haline getirdik. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Çünkü dünyada bir ilk diyoruz. Bankaları , markaları ve kart kullanıcılarını dinlediğimiz için bugünü çok önemsiyoruz. Gelecek için daha çok planlarımız var” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Uygulama nasıl işliyor

BKM tarafından uygulamaya başlanan Express, e-ticarette kart bilgilerini bankaların güvencesinde saklarken, taksit yapma imkanı da sağlıyor.
Express, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartları dijital ortamda tek bir cüzdanda bir araya getiriyor.
İnternet üzerinden Express’e üye olan kart sahipleri daha hızlı, daha kola ve ayrıcalıklı işlem yapabilme olanağına sahip oluyor.
Express üyesi olan kart sahibi, internetten alışverişlerini kart bilgilerini kullanmaya gerek kalmadan, cep telefonuna gelen tek kullanımlık şifreyle yapabiliyor.
Express ile kart sahibi fiziki olarak kartı yanında olmasa bile, “Dijital Cüzdan”ı sayesinde internetten alışveriş yapabiliyor.
Express üyeliğinde hiçbir ücret ve komisyon ödemek zorunda olmayan kart sahipleri için avantajlar da devam ediyor.
Kart sahipleri Express ile internet üzerinden yaptığı alışverişlerde de bankasının sağladığı ödül/puan, taksit, kampanya, gibi avantajlardan da yararlanabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!