E-ihracatta ciro yüzde 85 arttı

Güncelleme Tarihi:

E-ihracatta ciro yüzde 85 arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 13:59

Geçen yılın tamamına kıyasla, bu yılın ilk 6 ayında e-ihracat firmaları üzerinden yurtdışına çıkan sipariş adedi yüzde 60 artarken, ciro oranları ise yüzde 85 artış gösterdi. E-ihracata başlayan firma sayısı ise yüzde 40 arttı. 2018 sonuna kadar cironun geçen yıla kıyasla yüzde 150’den fazla artacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

E-İHRACAT tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen yıl büyüyor. Özellikle yerli üreticiler ve KOBİ’ler için e-ihracatın önemi gün geçtikçe daha da anlam kazanıyor. Geçtiğimiz yılın tamamına kıyasla bu yılın ilk 6 ayında e-ihracata başlayan firma sayısının ve yurtdışına çıkan sipariş rakamlarının ciddi oranda artış gösterdiğini belirten TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, “6 binden fazla e-ticaret ve e-ihracat sitesine altyapı sağlıyoruz. 2017 yılının tamamına kıyasla 2018 yılı ilk 6 ayında, bizim altyapı sağladığımız e-ihracat firmaları üzerinden geçen sipariş adedi yüzde 60 artarken, ciro oranları ise yüzde 85 artış gösterdi. E-ihracata başlayan firma sayımız ise yüzde 40 arttı. 2018 sonuna kadar bu rakamların daha da artacağı ortada. Yıl sonunda e-ihracatta ciro rakamlarının geçen yıla kıyasla yüzde 150’den fazla artacağını tahmin ediyoruz. E-ihracata başlayan firma sayımız ise her ay artış gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Çiğdemli, yakın zamanda e-ihracat eğitimlerine de başladıklarını belirterek şunları aktardı: “E-ticarete başlamak isteyenler için, İstanbul Ataşehir'deki merkezimizde 2 yıldır ücretsiz e-ticaret eğitimleri veriyoruz. Şimdi de dünyaya açılmak isteyenler için ücretsiz e-ihracat eğitim programı başlattık. Akademi, 2018'de 7 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. E-ticaret Akademisi ile Türkiye'deki e-ticaret ekosisteminin canlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Sektör büyüyor, eğitim her zamankinden daha kıymetli hale geliyor. Başta KOBİ'lerimiz olmak üzere, şirketlerimizin internet üzerinden dünyaya doğru adımlarla açılabilmeleri için seferberlik başlattık.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!