‘E-fatura’da son günlere kalmayın

Güncelleme Tarihi:

‘E-fatura’da son günlere kalmayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 01:17

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektronik fatura (e-fatura) ve elektronik defter kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin, en geç 1 Eylül 2013 tarihine kadar sisteme geçmek için başvuru yapmaları gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Şimşek, uygulamaya başlama tarihinin ise 1 Ocak 2014 olduğunu kaydetti. İşletmelerde verimliliği ve etkinliği artıran elektronik fatura uygulamasına Kuzey Avrupa ülkelerinin 1980’lerde başladığını ve uygulamada yüzde 99 oranını yakaladıklarını belirten Şimşek, Latin ülkelerinin ise e-fatura uygulamasını 2000’lerde başlattığını ve yüzde 90 seviyelerine ulaştıklarını söyledi.

5 DAKİKADA İŞLEM

Şimşek, elektronik hizmet seçeneklerine yatırım yapan bir ülke olan Türkiye’de ise bu konuda çok geç kalındığına dikkati çekerek şunları kaydetti: “Mükelleflerimizin bu uygulamaya geçişlerini kolaylaştıracak her türlü idari tedbir Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından alınmış bulunmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı, e-fatura başvurularını elektronik olarak almakta olup mükellefler 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tüm başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.”

Haberin Devamı

10 TAMAM 11 FİRMA SIRADA

E-fatura uygulamasında özel entegratörlerin fatura alma gönderme konusunda hizmet verebilmesi imkanı sunulduğunu da söyleyen Şimşek, böylelikle uygulamanın yaygınlaştırılmasının sağlandığına dikkat çekti. Gelir İdaresi Başkanlığının ‘www.efatura.gov.tr’ internet adresinde şu ana kadar özel entegrasyon izni almış 10 firmanın isminin yayınlandığı bilgisini veren Şimşek, “E-fatura uygulamasında hizmet vermek üzere özel entegrasyon başvurusu yapmış 11 firmanın ise test çalışmaları devam ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!