Dürüst esnaf Kalyanaraman artık milyarder

Güncelleme Tarihi:

Dürüst esnaf Kalyanaraman artık milyarder
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 22, 2013 11:33

Hindistan'da ilk kuyumcu dükkanını 1993’te açan T.S. Kalyanaraman’ın diğerlerinden farkı müşterilerine altının saf mı hileli mi olduğunu anlatması ve dolandırıcı esnafa karşı altının püf noktalarını öğretmesiydi. Aynı zamanda şehirde altın ve mücevher ürünlerine fiyat etiketi koyan ilk kuyumcu olan Kalyanaraman bu şeffaflığı nedeniyle rakipleri tarafından nefret edilse de müşterilerin yoğun talebiyle karşılaştı. 20 yıl içinde dünyanın en büyük değerli metal tüketicisi Hindistan’daki dükkan sayısını 44'e çıkaran 65 yaşındaki kuyumcu artık bir milyarder.

Haberin Devamı

Hayattaki en önemli şeyin güven olduğunu belirten Kalyanaraman “Ticarette mümkün olduğu kadar şeffaf olmak gerektiğini savunuyor. Sahibi olduğu mücevher şirketi Kalyan’ın değeri 1 milyar dolara ulaşan Kalyanaraman, mart 2014 itibariyle 5 tanesi Orta Doğu’da olmak üzere 36 dükkan daha açmayı planlıyor.

Kalyan’ın, 31 Mart 2012 itibariyle biten mali yıldaki kazancı yaklaşık 2 milyar dolar oldu. Şirket büyüdükçe marka bilinilirliğini arttırmak için Bollywood'lu sinema yıldızları da firma yüzü olarak kullanıldı.

Hindistan’da mücevher pazarının deÄŸeri yaklaşık 16 milyar ile 18 milyar dolar arasında. Mindpower Solutions ‘un tahminlerine göre altın ürünleri tahmini satış rakamı 3-4 yıl içinde yaklaşık 40 milyar dolara ulaÅŸabilir. Hindistan global altın tedariÄŸinden yaklaşık yüzde 30 pay alıyor. Altın alımının yarısı düğünler için yapılıyor.   Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!