Dünyanın oyuncağını Sinop’ta üretiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın oyuncağını Sinop’ta üretiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 07:00

Dünyanın en büyük oyuncak markaları arasında yer aldıklarını ifade eden Polesie TR Genel Müdürü Yener Dinçkurt, şirketleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

“Türk-Belarus ortaklı şirketimiz Polesie TR adıyla 2019 Ekim ayında Türkiye’nin liman şehri Sinop’ta kuruldu. Fabrikamızda plastik oyuncakların üretim ve montajlanmasını yapılıyor. Fabrikamızda üretilen ürünler Türkiye iç piyasasında satılmakla beraber Avrupa Birliği ve Afrika bölgelerine de ihraç ediliyor” dedi. Fabrikalarında yaklaşık 3 bin 500 oyuncak çeşidi üretildiğini ve dünyanın 72 ülkesine gönderildiğini söyleyen Dinçkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oyuncak skalamız çok geniş: arabalar, gemiler, garajlar, iş makineleri, mutfak setleri, sök-tak, eğitici oyuncaklar... Her çeşit oyuncağı üretiyoruz. Bu dönemde sektörde ride-on olarak adlandırılan çocukların kullanabileceği, üzerlerine binebilecekleri büyük oyuncakları da üretmeye başladık. Piyasaya çok farklı oyuncaklar ile imzamızı atacağımızdan şüphemiz yok. Oyuncaklarımıza ve kalitemize güveniyoruz.”

Haberin Devamı

Dünyanın oyuncağını Sinop’ta üretiyorlar

‘KALİTESİNE BAKIN’

Oyuncakların büyük uluslararası tedarikçilerden alınan kaliteli hammaddeler ile üretildiğini belirten Dinçkurt, “Kullandığımız hammaddeler ve oyuncaklarımız en önemli testlerden geçmiştir ve ürünlerimiz uluslararası; CE, ISO9001, ISO14001, ISO45001, EAC, G-MARK belgeleri ve sertifikalarına sahiptir. Bizim için en değerli şey çocuklarımızın sağlığıdır. Bu yüzden fabrikamızda her aşamada hassas davranmaktayız. Ailelerin de oyuncak satın alırken iki kere düşünmelerini istiyoruz. Fiyat olarak değerlendirme yapılmasından çok kalite ve markaya önem vermelerini tavsiye ediyoruz. İşin ucunda çocuklarının sağlının olduğunu unutmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Çoğu işletmenin maddi sorunlar nedeniyle işçi çıkarırken kendilerinin çok sayıda işçi alımı gerçekleştirdiğini dile getiren Yener Dinçkurt, “Şu anda 450 kişiyiz bu sayıyı yıl sonunda 800’lere çıkarmayı planlıyoruz. Polesie TR için 5 milyon dolar yatırım yaptık. 2020 yılında 4 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirdik. 2021’de ise 20 milyon TL’yi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!