Dünyanın en tehlikeli ülkesi Pakistan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en tehlikeli ülkesi Pakistan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2004 01:30

Forbes, ‘zorunlu olunmadıkça’ gidilmemesi gereken en tehlikeli yeri seçmek için kolları sıvadı. Dünyanın en tehlikeli 10 noktasını tespit ettiğini iddia eden Forbes, bu 10 nokta arasındaki sıralamayı ise okurlarına bıraktı.

İnternet üzerinden yapılan ve halen devam eden oylamaya göre Pakistan şu anda dünyanın en tehlikeli yeri. Forbes, Kroll gibi uluslararası şirketlere bölgesel risk değerlendirmesi yapan kuruluşlardan sağladığı bilgilere dayanarak, dünyanın 10 tehlikeli noktasını belirledi. Forbes'in belirlediği 10 yer ve nedenleri şöyle:

AFGANİSTAN (Risk Derecesi 5): El-Kaide terör örgütü, ülke geneline yayılmış sayılarının 6 milyon civarında olduğu tahmin edilen mayınlar, gıda kıtlığı, altyapı yokluğu, ve artık sıradan sayılan bombalama ve kaçırma eylemleri. Gene de çok uygun fiyata halı ve kilim alabilirsiniz.

ÇEÇENİSTAN (Risk Derecesi 4): Çeçenlerin son en büyük saldırısı 2002 Ekim'inde 129 rehine ve 50 saldırganın öldüğü Moskova tiyatrosu baskını oldu. Kafkaslarda yerel çetelerin adam kaçırma olayları da sıradan sayılıyor.

IRAK (Risk Derecesi belirsiz): Irak şu anda bir insanın en son seyahat etmek istediği yerlerin başında.

İSRAİL (Risk Derecesi 3): Filistin'liler tarafından 2000 Eylül'ünden beri İsrailliler'e yönelik 70'den fazla intihar saldırısı gerçekleştirildi. Ziyaretçiler kalabalıklardan, otobüslerden, alışveriş yerlerinden, restoranlardan ve kafelerden uzak durmalı.

KOLOMBİYA (Risk Derecesi 4): Kolombiya'ya seyahat edenler; adam ve uçak kaçırma, hırsızlık, cinayet gibi suçlara maruz kalma riskini kabul etmiş demektir. Kolombiya'lı zenginler Uzi silahlarıyla kuşanmış korumalar ve bombalara karşı zırhlı kamyonetler kullanarak kendilerini koruyorlar.

KONGO (Risk Derecesi 5): İç savaşın bitmesi ve ateşkes ilanına rağmen ülke hala tehlikeli. Silahlı hırsızlar saldırı ve tecavüz hergün işlenen olağan suçlardan bazıları. Ayrıca Ruandalı ve Burindi'li asilerin Kongo sınırında çatışmaları sürüyor.

KUZEY KORE (Risk Derecesi belirsiz): Kuzey Kore'ye gitmeyi düşünenler için; baskıcı bir rejim, açlık çeken insanlar ve berbat oteller ve her an patlayabilecek olan nükleer kriz. Ayrıca mevcut ve geçmiş yönetimler hakkında kötü konuşmak ve saygısızlık yapmak da suç.

PAKİSTAN (Risk Derecesi 4): Şiddet, adam kaçırma ve terörizm başlıca risk kaynakları. Yabancılar, özelliklede hristiyanlar saldırılar için bir hedef kaynağı.

PAPUA YENİ GİNE (Risk Derecesi 3): Bazı yerlerinde hálá yamyamlık geleneği sürsede ziyaretçiler için esas tehlikeler şiddet ve hırsızılık. Ayrıca 4 milyon kişilik bir nüfusa rağmen sadece 4 bin 800 kişikik polis kuvveti emniyeti sağlamaya çalışıyor.

YEMEN (Risk Derecesi 4): Yıllarca iç savaştan acı çeken ülke son zamanlarda daha da tehlikeli bir hale geldi. Son yıllarda yaşanan en önemli terör olayları 2000 Ekiminde gerçekleştirilen USS Cole saldırısı, 1998'de kaçırılan 16 turist ve geçtiğimiz Aralık'ta öldürülen Amerika'lı 3 misyoner.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!