Dünyanın en pahalı otomobili değişti! Tam 20 milyon sterlin...

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en pahalı otomobili değişti Tam 20 milyon sterlin...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 16:51

İngiliz lüks araç üretici Rolls-Royce'un yeni otomobili, 20 milyon sterlinlik (yaklaşık 240 milyon TL) fiyatı ile dünyanın en pahalı otomobili ünvanını Bugatti'nin La Voiture Noir modelinden devraldı. La Voiture Noir 2019 yılında 11.5 milyon sterline satılmıştı.

Haberin Devamı

Lüks otomobil markası Rolls-Royce yeni otomobili Boat Tail'i bugün tanıttı. 20 milyon sterlin değerindeki araç sahibine özel olarak tasarlandı.

Rolls-Royce'un yeni aracı 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda satılan 11.5 milyon sterlinlik Bugatti'nin La Voiture Noir modelini geride bırakarak dünyanın en pahalı otomobili oldu. 

Dünyanın en pahalı otomobili değişti Tam 20 milyon sterlin...

Aracın arka kısmında bir yemek takımı, döner kokteyl masaları, sandalyeler ve hatta kendiliğinden açılan bir güneş şemsiyesi bulunuyor. Rolls-Royce özel tasarım olarak üretilen aracın sahiplerinin ismini ise açıklamadı.

Tasarımda 20. yüzyılın başlarındaki zarif J-Serisi yatlarından ve sırasıyla onlardan ilham alan 1920'lerin ve 30'ların orijinal 'Boat Tail' Rolls-Royce'larından esinlenildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Soldan direksiyonlu olan aracın arka bölümünün sol kısmında iki şişe şampanyayı hassas bir sıcaklıkta saklamak için özel bir buzdolabı yer alıyor. Söz konusu bölümde 4 adet bardak ve peçete gibi malzemeler içinde yer bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!