Dünyada ‘En değerli telekom ve market ligi’ne 4 Türk markası girdi

Güncelleme Tarihi:

Dünyada ‘En değerli telekom ve market ligi’ne 4 Türk markası girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 00:00

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, tüm dünyada yaptığı marka araştırması ile telekomünikasyon ve perakende sektörlerinin marka liderlerini belirledi.

30 milyar dolarlık marka değeriyle Vodafone’un birinci olduğu listede, üç Türk markası yer aldı. Telekom sektöründe Türk Telekom, Avea ve Turkcell dünyanın en değerli 500 telekom markası arasında yer bulurken, perakende de BİM Türkiye’yi temsil etti. Türk Telekom Grubu’nun marka değeri 2 milyar dolar, Turkcell’inki ise 1.5 milyar dolar olarak ölçüldü.
BİM en değerli perakendeci
Brand Finance’in yaptığı araştırmada Türkiye’nin en değerli perakende markası ise 1.2 milyar dolarlık marka değeriyle BİM oldu. Brand Finance’in yaptığı değerlendirmelere göre perakende sektöründe dünyanın en değerli markası 38.3 milyar dolar marka değeri ile Walmart olurken, listede ABD’li markaların üstünlüğü dikkat çekti. Amazon.com, Walgreens, Sam’s Club, ASDA gibi internet üzerinden satış yapan markaların sıralamadaki üstünlükleri, internetin perakende sektöründe ne kadar önemli bir paya sahip olduğunu göstermiş oldu.
Mobil telekomünikasyon cihazı markalarının değerlendirildiği listede ise ilk sırayı Apple alırken, onu da Samsung, Nokia, HTC ve Blackberry takip etti. Donanım kategorisinde ise en değerli markalar sırasıyla CISCO, Ericsson, Alcatel-Lucent, Qualcomm ve Nokia-Siemens oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!