Dünyada 10 metropole Türk imzası atacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyada 10 metropole Türk imzası atacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 00:14

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nef, Ocak 2018’de yurtdışı yatırımları için hayata geçirdiği Nef Global ile dünyaya açılıyor.

Haberin Devamı

Kuruluşunun üçüncü ayında 62 farklı iş birliği teklifi alan Nef Global; New York, Londra, Berlin gibi metropollerde geliştireceği projelerle küresel bir oyuncu olmayı hedefliyor. Nef Global ilk projesini Brentford Londra’da hayata geçirecek. Amerika Brooklyn’de de işbirliği imzası atan şirket 2023’te 10 metropolde yer almayı hedefliyor. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, İngiltere Konsolosluğu’nda gerçekleşen basın toplantısında Nef Global ile gayrimenkulde bir dünya markası olma hedefine adım adım yaklaştıklarını ifade etti. Timur, “Gayemiz bu sektörün uluslararası bir markası yok, biz buna talip olabilir miyiz idi. Biz bir ilki gerçekleştirelim istedik. Ocak ayında Nef Global’i kurduğumuzda 3 kişilik kadromuz yurtdışında 62 ayrı firma ile masaya oturdu. Şu anda bu rakam 200’ün üzerinde. Hedefimiz 2023’te 10 ayrı metropolde olmak ‘’ dedi. Yaptıkları işi bir fikir ihracatı olarak tanımlayan Timur, “Biz bu ortaklığı sadece fikri hakkımız ve patentimizle herhangi bir özkaynak koymadan gerçekleştiriyoruz. Ve bu ihracatta ithal girdi de yok. Zaten hedefimiz de tamamen yerli bir fikir ile ülkemize döviz girdisi sağlamak. Çok büyük çoğunluğu yabancılara satılacak bu projeyi Nef olarak markalayıp ‘Foldhome’ konseptini veriyoruz ve sürdürülebilir bir modelle ülkemize döviz getiriyoruz” dedi. Timur’un ihracat ettiği patentli ürünü ‘Foldhome’ Türkiye’de de büyük ilgi görmüştü. Bu konseptle bir ev aldığınızda aslında onlarca odalı bir eve sahip oluyorsunuz. Yaşadığınız binada yer alan size özel sinema salonundan, misafirleriniz geldiğinde ağırlayabileceğiniz misafir odalarına; mutfağınızı kirletmek istemediğinizde kullanabileceğiniz tam donanımlı bir mutfaktan, piyano veya bateri çalmak istediğinizde kullanabileceğiniz içerisinde küçük bir kayıt stüdyosuna kadar farklı üniteden rezervasyon sistemiyle yararlanılıyor.

Dünyada 10 metropole Türk imzası atacak

Haberin Devamı

‘BU FİKRİ KISKANDIM’

Haberin Devamı

Londra’daki projede Nef, markasıyla yer alırken projenin inşaasını Select Developments yapıyor. Şirketin Kurucu Ortağı Sanjay Dhir ise “Sadece konut değil, öğrenci yurdu gibi Nef’in uzman olduğu bir alanda daha işbirliklerimiz olacak. Foldhome konseptini ilk duyduğumuzda bunu neden daha önce aklımıza getirmedik diye kıskandığımı bile söylemek isterim. Çok inovatif bir fikir” dedi. Nef Brentford London projesiyle ilgili bilgi veren Nef Global Genel Müdürü Kahraman Yiğit ise, ’3 bloklu projenin bir blokunda biz yer alacağız. Projede daire fiyatları 380 bin pounddan başlıyor. Teslimler 2019 Nisan ayında başlayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!