Dünya orada buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya orada buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:58

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 53 ülkeden 400’den fazla akademisyen, uzman ve bürokratı Singapur’da bir araya getiriyor. Her yıl İstanbul’da ve yurtdışında düzenlediği konferanslarda ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini buluşturan EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği), 12. Konferansını 9-11 Ocak 2014 tarihlerinde Singapur’da düzenliyor. 3 gün sürecek konferansta, 53 ülkeden 400’den fazla akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 220’den fazla bilimsel çalışmayı sunup tartışacak.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan Nanyang Technological University ev sahipliğinde yapılacak konferansta, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi ve finans profesörlerinin yanı sıra; Hollanda, Mısır ve Çek Cumhuriyeti merkez bankası temsilcileri, büyükelçi ve diplomatlar, bazı üst düzey Singapurlu yetkililer ile küresel ekonominin ünlü isimleri de katılacak. Singapur Başbakanlık Ofisi’nden Bakan Grace Fu Hai Yien, Asya Kalkınma Bankası’ndan Profesör Naoyuki Yoshino, Japon Merkez Bankası kurul üyesi Dr. Sayuri Shirai ve SPK Eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray da konferansa katılacak isimler arasında.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Konferansta teorik konuların yanında dünya ekonomisinin gündemindeki konular da ele alınacak. Konferansla ilgili bilgi veren EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES’in her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini belirterek, EBES konferanslarının uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ve gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini söyledi. EBES konferanslarının önemli bir özelliğinin de yabancı katılım oranının yüksekliği olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilgin, “Singapur’da yapılacak konferansta da yabancı katılım oranı yüzde 90’a yakın bir düzeyde. Dolayısıyla EBES, Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı yapıyor” dedi.

EBES NEDİR?

Haberin Devamı

Çoğunluğu yurtdışında bulunan Türk akademisyenler tarafından 2008 yılında kurulan EBES, Türkiye’de benzeri olmayan tamamen uluslararası bilimsel-akademik bir kuruluş. Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Dr. Hakan Danış ve Yrd. Doç. Dr. Ender Demir’in kuruluşuna öncülük ettiği EBES’in diğer yöneticileri yabancı. İsrail’den Çin’e, İsveç’ten Avustralya’ya kadar 17 ülkeden akademisyenlerin oluşturduğu Danışma Kurulu’nda, kendi alanlarında ünlü 25 isim bulunuyor. EBES’in amaçları arasında uluslararası bilimsel-akademik konferanslar düzenlemenin yanında, bilimsel dergiler çıkarmak da yer alıyor. Bu amaçla, Eurasian Economic Review ve Eurasian Business Review adlarıyla İngilizce iki bilimsel-akademik dergi yayınlıyor. Editörleri yabancı olan dergilerin yayın kurullarında dünyanın önde gelen üniversitelerinden bilim insanları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!