Dünya Melek Yatırım Forumu 13 Şubat'ta İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Dünya Melek Yatırım Forumu 13 Şubatta İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 17:28

Londra Borsası'nın ana sponsorluğunu üstlendiği, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu forum kapsamında, 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı İstanbul'da bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı İstanbul'da bir araya gelecek. WBAF'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Melek Yatırım Forumu’nda, dünyada 50 milyar dolar işlem hacmiyle girişimcileri fonlayan melek yatırımcıların başkanları ve önde gelenleri 13 Şubat Pazartesi günü İstanbul’da buluşacak.

Londra Borsası'nın ana sponsorluğunu üstlendiği, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu bu yılki forumda, yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı bir araya gelecek.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) resmi partneri konumunda bulunuyor.

Merkezi Washington’da bulunan Global Melek Yatırım Ticaret Örgütü (GBAN), merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN), merkezi Lagos’ta bulunan Afrika Melek Yatırım Ticaret Örgütü (ABAN), merkezi Dubai’de bulunan Ortadoğu Melek Yatırım Ticaret Örgütü'nün (MBAN) yanı sıra merkezi Viyana’da bulunan Birleşmiş Milletler Gelişim Organizasyonu'nun (UNIDO) Girişimciliği Geliştirme Bölümü de forumun destekçileri arasında bulunuyor. Forumun ev sahipliğini ise Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) yapıyor.

Haberin Devamı

KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN YATIRIM DELEGASYONLARI GELECEK

60 ülkeden 100’ün üzerinde konuşmacının yer alacağı forumda, konuşmacılar arasında dünyanın en önemli melek yatırımcılarının yanı sıra politikacılar, sivil toplum kuruluşu liderleri, bankacılar, borsa başkanları, teknopark CEO’ları, uluslararası akademisyenler ve pek çok bakan da bulunuyor.

18 ULUSLARARASI OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İngiltere’nin en iyi melek yatırımcısından Singapur’un en önemli yatırımcısına kadar, OECD yetkililerinden UNIDO liderlerine kadar onlarca ülkeden 100'ün üzerinde konuşmacı, forumun 18 ayrı oturumunda dünya melek yatırım sektörünün geleceğini şekillendirecek.

ULUSLARARASI 2 ÖNEMLİ RAPOR AÇIKLANACAK

Dünya Melek Yatırım Forumu'nun önemli iki raporu, 13 Şubat’ta İstanbul’da açıklanacak. Güney Doğu Avrupa Melek Yatırım Ekosistemi Raporu ve Türkiye raporunun açıklanması ile çok önemli istatistiki veriler ve güncel bilgiler forum katılımcılarıyla paylaşılacak.

Haberin Devamı

Girişimcilerin sıfırdan iş kurabilmelerini ve atacakları her adımda başarıyı garantileyebilecekleri bilimsel bir metodoloji Sheffield Üniversitesi’den bir grup bilim adamının yaptığı araştırma ile bilimsel geçerlilik kazandı. Bu teorinin girişimciler ve yatırımcılar açısından çok değerli ve risk düşürücü metodlar içermesi, teorinin önemini bir kat daha artırıyor. Dünyada ilk kez İstanbul’da bu forumda açıklanacak söz konusu teori, pek çok girişimci ve yatırımcı açısından gerçek bir yol haritası olarak takip edileceğe benziyor.

ULUSLARARASI PEK ÇOK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İSTANBUL’DA

London Stock Exchange Group (LSEG), EBAN, ABAN, MBAN, Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) ve Uluslararası Ticaret Odaları İşbirliği Konseyi (ICC), İstanbul’da Dünya Melek Yatırım Forumu ile çeşitli iş birliği anlaşmaları imzalayacak. Girişimcileri ve melek yatırımcıları yakından ilgilendiren iş birliği anlaşmaları "İstanbul Anlaşmaları" olarak dünya sermaye piyasaları literatüründe yerini alacak.

Haberin Devamı

Forumun ikinci gününde, Dünya Melek Yatırım Forumu Akademisi tarafından girişimciler, melek yatırımcılar, melek yatırım ağı yöneticileri ve mentorlar için 4 ayrı eğitim programı düzenlenecek.

DÜNYA MÜKEMMELLİK ÖDÜLLERİ

Forum, 13 Şubat akşamında Swissotel The Bosphorus’ta önce resepsiyon, ardından da VIP gala yemeği ile beraber düzenlenecek Dünya Mükemmellik Ödülleri’ne de ev sahipliği yapacak.

Uluslararası ve dünyaca tanınmış yatırımcılardan oluşan bir jüri, 2016 yılının en başarılı melek yatırımcılarını, melek yatırım ağlarını ve melek yatırımcılara destek verenleri seçecek. Dünya Melek Yatırım Forumu’nun yeni ülke temsilcilerinin de açıklanacağı geceye, dünya sermaye piyasalarının önde gelen isimleri konuk olarak katılacak.

Haberin Devamı

Foruma Türkiye'nin en önemli markaları da destek veriyor. Destekçiler arasında Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tantım Ajansı, İTÜ Arıteknokent, TEB Melek Yatırım Forumu, BKM destekli FinTech İstanbul, Çalık Holding, Intel, Samsung, Fineksus ve Türk Hava Yolları gibi kuruluşlar da bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!