Dünya kuruyemişine Türk Başkan

Güncelleme Tarihi:

Dünya kuruyemişine Türk Başkan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2002 11:07

İstanbul İhracatçılar Birliği Eski Başkanı Cüneyd Zapsu, 5 yıldır İcra Komitesi’nde görev yaptığı Uluslararası (Fındık) Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) Başkanlığı’na getirildi. Beş milyar dolarlık bir ticaret hacmini kontrol eden INC’nin başına ilk kez bir Türk başkan seçildi.

Haberin Devamı

Zapsu, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin fındık sektörünün önde gelenlerinin geniş katılımıyla Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town kentinde yapılan Genel Kurulda, Amerika, Avrupa, Avustralya,Afrika ve Asyalı üyelerin oy birliği ile, 10 yıldır INC Başkanlığını yürüten Amerikalı Don Soetaert’tan görevi devraldı.

 

Türk Fındık Tanıtım Grubu’nun da kurucularından olan Cüneyd Zapsu, bir Türk işadamı olarak INC’nin Başkanlığına getirilmekten dolayı onur duyduğunu söyleyerek Türk fındığını dünya standartlarına getirmeyi hedeflediğini söyledi.

 

46 ülkeden 400’ün üzerinde üyesi bulunan INC’nin amacı beslenme araştırmalarını finanse ederek ve uluslararası bilim komitelerine katılarak fındık, badem, Brezilya fındığı, çam fıstığı, cashew, macadamia, pecan, kestane,Antep fıstığı ve cevizle ilgili istatistiklerikamuoyuna sunmak. INC aynı zamanda, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile işbirliği içerisinde çalışıyor.

Haberin Devamı

 

ZİRVE SENEYE İSTANBUL'DA YAPILACAK

 

Dünyanın çeşitli ülkelerinde her yıl faaliyet alanıyla ilgili bir kongre ve genel kurul düzenleyen INC’ye üye şirketler 2003 yılında İstabul’da toplanacak.

 

Cüneyd Zapsu kongrenin ülke tanıtımına da katkıda bulunacağını belirterek şunları söyledi:

 

“Türk Fındık Tanıtım Grubu ile yıllardır halkımıza ve dünya pazarlarına fındığın sağlık ve beslenme açısından önemini anlatmaya çalıştık ve düzenlediğimiz kampanyalar sonucunda fındık tüketiminde önemli artışlar kaydettik. Yaklaşık 20 yıldır üyesi olduğum INC’nin bünyesinde yaptığımız çalışmalarla da uluslararası platformda, Türkiye’nin, dünyanın sayılı fındık üreticilerinden biri olduğunu vurguladık. İstanbul’daki zirveyle  Türkiye’nin dünyanın sayılı fındık üreticileri arasında olduğunu bir kez daha vurgulayacağız. Ayrıca ülkemizde yetiştirilen ceviz, antep fıstığı, çam fıstığı ve badem gibi diğer kabuklu meyvelerin ihracatında da Türkiye olarak bir platform oluşturma fırsatını elde edeceğiz.”

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!