Dünya kadınının iç çamaşırı Türkiye'den

Güncelleme Tarihi:

Dünya kadınının iç çamaşırı Türkiyeden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

CALVIN Klein, Ralph & Lauren gibi markaların üreticisi olan Amerikalı Saralee firması, 2000 yılı için üretimini Çin'den Türkiye'ye kaydırdı. Saralee, üretim için Ten Grubu ile anlaştı.

Utanan erkek internetten kadın çamaşırı alıyor

AMERİKALI iç çamaşırı üreticisi Saralee, 2000 yılında üretimini Çin'den Türkiye'ye taşıma kararı aldı. Calvin Klein, Ralph & Lauren gibi markaların üreticisi olan Saralee ile anlaşma imzalayan Ten Grubu, Kırklareli'ndeki fabrikasında dünyaca ünlü markaları üretecek.

Ten Grubu Başkan Yardımcısı Deha Orhan, Amerikalı şirketin üretim birimi olarak Ten'in Kırklareli tesislerini seçmesinden büyük mutluluk duyduklarını ve kısa zamanda Kırklareli'nde 8 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu bulunan fabrikalarında 800 kişi istihdam edeceklerini söyledi.

Saralee'nin Calvin Klein, Ralph & Lauren gibi markaların üreticisi olduğunu belirten Orhan, ‘‘Saralee, Çin'de yaptığı üretimi politik ve ekonomik nedenlerle sona erdirdi. Bundan sonra dünyanın en ünlü markaları için üretim Kırklareli'nde yapılacak. ABD'li mühendisler şimdiden üretim bandının organizasyonu için çalışmaya başladılar. Türkiye'nin yabancılar için üretim ve yatırım üssü olması için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

Dünya piyasalarına üretim konusunda Ten'in tecrübesi olduğunu kaydeden Orhan, bu sene başında İtalya'nın Bologna kentinde yapılan iç çamaşırı fuarında Fransız, İtalyan, İspanyol ve Birleşik Arap Emirlikleri firmalarıyla ihracat bağlantısı kurduklarını ve en kısa zamanda kadın iç çamaşırı ihracına başlayacaklarını söyledi.

İç çamaşırında yumuşak, erotik hatların her zaman tutulduğunu belirten Orhan, ‘‘İç çamaşırı evrenseldir, dünyanın her yerinde kadınlar rahat ve estetik iç çamaşırı tercih eder. Bazı yerlerde renk zevki değişebilir ama iç çamaşırında aranan ana özellikler değişmez’’ dedi.

Parmak izini tanıyan cep telefonu geliyor

CEP telefonlarında pin kodu tarihe karışıyor. Fransız SAGEM Grubu'nun önümüzdeki haziran-temmuz aylarında piyasaya sunmaya hazırlandığı SAGEM 959 ID modeli parmak izini okuyor. Pilin arka kısmına parmağınızı koyduğunuz anda, telefon sizin kimliğinizi algılıyor. Bu teknoloji sayesinde cep telefonu hırsızlıklarının da büyük ölçüde önüne geçilecek.

Telekomünikasyonun yanısıra, savunma ve otomotiv alanlarında da faaliyet gösteren Fransız SAGEM Grubu'nun en son ürünleri arasında olan 959 ID modelini 5 değişik parmak izini okuyabilecek. Yani telefonu sizin dışınızda kullanacak dört kişinin daha parmak izini programlamak mümkün olacak. Türkiye'de Nur Sakarya'nın başkanı olduğu Sakarya Telekomünikasyon Sistemleri'nin (STS) bu telefonu bir iki ay içersinde Türkiye’de piyasaya sunacak.

Türk kadınlarına klasik iç çamaşırı

ORTADOĞU ülkelerindeki kadınların renkli modellere ilgi duyduğunu, Türk kadınının siyah ve beyaz gibi klasik renkleri tercih ettiğini belirten Ten Grubu Başkan Yardımcısı Deha Orhan, ‘‘Türk ve İtalyan kadınının göğüs ölçüleri küçük ve ortadır. Hollanda'lı ve Amerika'lı kadınların göğüs ölçüleri büyüktür’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!