Düğün için 500 milyon dolar harcadılar! O isim Hürriyet'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

Düğün için 500 milyon dolar harcadılar O isim Hürriyete konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 16:00

YILLAR önce Micheal Jackson’ı Hindistan’a götüren, Uluslararası Hindistan Film Akademisi Ödülleri’ni düzenleyen, Samsung, Coca Cola, Microsoft ve IBM gibi firmaların etkinliklerine imza atan, Wizcraft’ın kurucusu ve ortağı Sabbas Joseph, Antalya’da Hürriyet’e konuştu. Türkiye’yi keşfedilmemiş bir pazar olarak gördüklerini belirten Joseph, Hint düğünleri için Antalya, İstanbul, Bodrum ve Kapadokya’nın müthiş fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

DÜNYA çapında birçok devlet ve firmanın organizasyonlarına imza atan Hintli eğlence ve iletişim şirketi Wizcraft’ın sahibi ve Hindistan Etkinlik ve Eğlence Yönetimi Birliği (EEMA) Eski Başkanı Sabbas Joseph, 28 Mayıs’ta başlayan ve 1 Haziran’a kadar devam edecek olan International MICE & Wedding Forum (IMWF) için Antalya’ya geldi. 

Düğün için 500 milyon dolar harcadılar O isim Hürriyete konuştu


Düğün için 500 milyon dolar harcadılar O isim Hürriyete konuştu

DÜĞÜNE 500 MİLYON DOLAR

Microsoft, IBM, Bacardi, Audi, Standart Chartered, Wipro, Redbull, Apple, Samsung, Coca Cola, Pepsi ve Adidas gibi dünyaca ünlü şirketlerin etkinliklerine imza atan Sabbas Joseph, Hürriyet’e konuştu. Joseph, Türkiye ile 6 yıl önce çalışmaya başladıklarını ve bu süreçte Türkiye’de 30’a yakın düğün ve organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’nin düğün, kongre ve toplantı pazarından daha fazla pay alıp alamayacağını sorduğumuz Joseph, “Hint düğünlerinin yapılabilmesi için Antalya, İstanbul, Bodrum ve Kapadokya bize müthiş fırsatlar sunuyor. Türkiye’deki mekânlar, teknoloji ve insanlar çok iyi. Biz ne hayal edersek onu bize sunabiliyorlar. Türkiye’yi keşfedilmemiş bir yer olarak görüyoruz. Düğün, toplantı, kongre ve filmlerimiz için dağlar, denizler, oteller her yer çok güzel. Bu yüzden Türkiye’de yaptığımız işlerin artarak devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu. Her yıl 300’e yakın Hintli’nin yurtdışında düğün yapmak için 500 milyon dolardan fazla para harcadığına dikkat çeken Joseph, Türkiye’nin bundan daha fazla pay alabileceğine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Düğün için 500 milyon dolar harcadılar O isim Hürriyete konuştu

GÜVENLİK PROBLEMİ YOK

Geçen yıl Türkiye’ye geldiğinde yaptığı, “Antalya ve Türkiye’nin avantajı var, ortak kültürel bağlarımız var. Misafirperverlik, karşılıklı anlayış bizim için avantaj. Dezavantaj için söyleyebileceğim güvenlik problemi ama bu sadece Türkiye için değil dünya çapında geçerli bir sorun. Zamanla aşılacağını düşünüyorum” açıklamasını hatırlattığımız Joseph şunları söyledi: “Yaklaşık 2 yıl önce Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı bir güvenlik problemi vardı. O zaman bize bir organizasyon yapalım diye geldiklerinde “bekleyin” diyorduk. Ancak sıkıntıların çoğu geride kaldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Düğün için 500 milyon dolar harcadılar O isim Hürriyete konuştu

 

MİCHEAL JACKSON’I HİNDİSTAN’A GÖTÜRDÜ

DÜZENLENEN forumda da bir konuşma yapan Sabbas Joseph şirketleri Witzcraft’ın kuruluş hikâyesini anlattı. Şirketlerinin 1988’de kurulduğunu söyleyen Joseph, sözlerini şöyle sürdürdü: “1996 yılına gelindiğinde Hindistan’da Michael Jackson konseri düzenlenmesi için girişimde bulunduk. Michael Jackson’ın menajeri bizimle temasa geçti. Sonrasında sözleşme imzalanması için bizi çağırdılar. Gittiğimizde Jackson’ın bir video ile Hindistan’a geleceğini söylemesini istediğimizi ilettik. Kabul ettiler. Bu video Hindistan’da yayınlandığında büyük bir olay oldu ve Hindistan’a Micheal Jackson’ı getirdik. O dönemde özel bir jeti vardı. O jete binenlerden biri de bendim. Muhteşem bir jeti vardı. Uçakta 30 kişilik first class koltuk vardı. Michael Jackson için muhteşem bir yatak odası ve çalışma odası bulunuyordu. Michael Jackson’ın birçok oyuncağı olduğu söylenirdi. Ben uçakta gerçekten bu oyuncaklarına şahit oldum.”

Haberin Devamı

2000’de Hindistan’ın resmi milenyum kutlamalarını da gerçekleştiren Witzcraft’ın, Uluslararası Hindistan Film Akademisi Ödülleri’ni (IIFA) düzenlediğini belirten Joseph, “IIFA’nın ilkini, 24 Haziran 2000’de Londra’daki Millennium Dome’da yaptık. Dünyaca ünlü yıldızları ağırladık” diye konuştu.

Düğün için 500 milyon dolar harcadılar O isim Hürriyete konuştu

 

60 ÜLKEDEN 300 ACENTE TÜRKİYE’YE GELDİ

ANTALYA Belek’te Titanic Deluxe Golf Belek Otel’de düzenlenen ve Türk Hava Yolları’nın sponsorları arasında yer aldığı IMWF’e 60’a yakın ülkeden 300’den fazla acente katıldı. Dünyada 1 trilyon dolarlık pazar payına ulaşan toplantı, kongre ve düğün pazarının Hindistan, Singapur, Kore, Arjantin, Brezilya, Amerika, Japonya, İngiltere gibi ülkelerinin en büyük acenteleri Türkiye’ye gelirken, bu pazardan Türkiye’nin daha fazla nasıl pay alabileceği tartışıldı. IMWF Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy, “60 ülkeden 300 üzerinde acenteyi 4 gün boyunca Antalya’da ağırlayacağız. Ülke ve şehir olarak çok önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar yurtdışından gelen katılımcıların düşünceleri de çok olumlu” dedi.

Haberin Devamı

Inventum Global Yönetici Ortağı ve IMWF Yönetici Ortağı Bünyat Özpak da, “Gelen acenteler arasında olimpiyatlardan 75 milyon dolarlık düğünlere kadar dünya çapında etkinlikleri düzenleyen önemli acenteler yer alıyor. Toplantı ve kongre pazarının büyüklüğü 700 milyar dolar, düğünlerin ise 300 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Biz de bu alanda Türkiye’nin payını arttırmak için Singapur, Kore, Arjantin, Brezilya, Amerika, Japonya, İngiltere gibi dünyanın en büyük acentelerini Türkiye’nin en önemli sektörel firmalarıyla buluşturmak için Antalya’ ya getirdik” diye konuştu. Titanic Deluxe Golf Belek Pazarlama Müdürü Yeşim Gülcegün ise uluslararası boyutta ki bu büyük foruma ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Düğün için 500 milyon dolar harcadılar O isim Hürriyete konuştu

BAKMADAN GEÇME!