Dubai'den Türkiye'ye yatırım mesajı

Güncelleme Tarihi:

Dubaiden Türkiyeye yatırım mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2001 00:00


Şaban SEVİNÇ/DUBAİ
Haberin Devamı

Dolar kurundaki yükselişi, ihracatla Türkiye lehine çevirmek için 35 işadamıyla birlikte, petrol milyarderi Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gelen Dış Ticaret Müsteşarı Kürşat Tüzmen, Basra Körfezinin en önemli ticaret kenti Dubai'de Sanayi ve Maliye Bakanı Şeyh Hamdan Bin Rashid al Maktoum ile görüştü. Bakan Maktoum Türkiye'ye yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.

Ancak Türkiye'deki ekonomik krizin nasıl sonuçlanacağını merak ettiklerini bildiren Şeyh Maktoum, ‘‘Türkiye pazarını ve kuralları bilmiyoruz. BAE'de Türk pazarını tanıtmak gerekiyor’’ dedi. Maktoum, Türkiye ile BAE arasında halen 400 milyon dolar düzeyinde olan ticaretin artırılması için ticaret heyetlerinin ziyatlerine önem verdiklerini söyledi.

1 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Tüzmen de, Türkiye'nin yıllarca Batı'ya pazar olarak yönelirken Arap pazarını ihmal ettiğini söyledi. Türkiye'nin BAE'ye ihracatını 1 milyar dolara çıkarmayı planladığını bildiren Tüzmen, ‘‘BAE'nin 27 milyar dolar yıllık ithalatı bulunuyor. Türkiye, biraz asılırsa 1 milyar dolara kısa sürede ulaşması zor değildir’’ dedi. Tüzmen, Dubai'nin bir reeksport merkezi olduğunu belirterek, ‘‘Buraya sadece BAE'ye yönelik ürünler değil, dünyanın her tarafına gidecek malları satma imkanımız var’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!