Dubai’de, 1.5 milyar dolarlık Atlantis 20 milyon dolarlık ziyafetle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dubai’de, 1.5 milyar dolarlık Atlantis 20 milyon dolarlık ziyafetle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2008 00:00

Dubai’deki Palmiye Adası’nda 1.5 milyar dolara yapımı tamamlanan Atlantis otelinin açılışı muhteşem oldu. Küresel krize meydan okuyan açılış törenine 2 bin konuk katıldı ve 20 milyon dolarlık harcama yapıldı. Davette 4 bin istakoz, 5 bin şişe Veuve Clicquot ikram edildi. Kylie Minogue konser verdi. Richard Branson, Charlize Theron, Prianka Chopra, Misha Barton gibi ünlüler de açılıştaydı.

Haberin Devamı

KÜRESEL krizde en zengin ülkeler bile önlemler alırken, Dubai’deki yeni lüks otelin açılışı dolayısıyla astronomik paralar harcanarak görkemli bir parti verildi. Palmiye Adası’ndaki 1.5 milyar dolara malolan Atlantis otelinin açılışı muhteşem oldu. Tam 20 milyon dolar harcanan ve 2 bin konuğun katıldığı davette 4 bin istakoz, 5 bin şişe Veuve Clicquot ikram edildi. Kylie Minogue konser verdi. Richard Branson’dan Charlize Theron’a, Prianka Chopra’dan Lindsay Lohan ve Misha Barton’a çok sayıda ünlü açılış gecesindeydi.

En pahalı parti

Atlantis Palm Cumeyre adlı otelin açılışı önceki gece dünyanın en pahalı özel partisiyle kutlandı. Güney Afrikalı multimilyarder işadamı Sol Kerzner, sahibi olduğu lüks otelin açılışı için hiçbir masraftan kaçınmadı. Partide verdiği konser için ünlü şarkıcı Kylie Minogue’a 3 bin dolar ödedi. Michelin yıldızlı 4 şefin yönettiği mutfakta ayrıca 500 sos aşçısı ve 1000 garson görev yaptı. Tam 4.5 milyon dolarlık havai fişek patlatıldı. Bu miktarın Pekin Olimpiyatları açılışındaki havai fişeklerin 7 katı olduğu belirtiliyor.

Ünlüler geçidi

Konuklar arasında Robert de Niro, Janet Jackson, Wesley Snipes Michael Jordan, Charlize Theron, Mischa Barton, Agyness Deyn, Shirley Bassey, Yasmin Le Bon, Lily Allen ve Lindsay Lohan gibi ünlüler bulunuyordu. Palmiye biçimindeki yapay adalar üzerine inşa edilmiş 1539 odalı lüks otelin açılışı bundan daha kötü bir zamana rastlayamazdı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin zenginliğinin ana kaynağı olan petrolün fıçısı 50 doların altına inmiş, borsa düşmüş ve emlak piyasası durgunluk dönemine girmiş. Açılışın İngiliz konuklarından seyahat şirketi sahibi Graham Frazer, "Unutmayın ki bu parti bir yıl önce planlanmıştı" dedi. Kerzner ise, "Çok sıradışı bir şey yapmıştık ve bunu dünyaya göstermemiz gerekiyordu" diye konuştu.

Dev akvaryumlu otel

Atlantis otelinde 65 bin balık ve bir balina köpekbalığı alacak büyüklükte akvaryum bulunuyor. Konuklar bir havuzda yunuslarla yüzebiliyor. Charlize Theron ve Lindsay Lohan’ın önceki gece kaldığı üçer katlı iki süit, doğrudan akvaryum manzaralı. Oda fiyatları 450 dolardan başlıyor. Atlantis, faaliyete başladığı 24 Eylül’den bu yana yüzde 80 dolu olarak çalışıyor. Açılışa davet edilen ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey, California orman yangınları için yardım çalışmalarını koordine ettiği gerekçesiyle gelemeyeceğini bildirdi.

Menüde ne vardı

Haberin Devamı

Aperatif

5 bin şişe Veuve Clicquot ve kokteyller

Ordövrler

4 bin istiridye, 5 bin parça suşi ve 300 kilo füme somon

Ana yemek

Morina balığı

1.7 ton istakoz

Babaganuş, tabbula, safranla marine edilmiş tavuk, kuzu köfte ve bunlar gibi birkaç çeşit daha Arap Mutfağı’ndan seçmeler.

Sezar salata.

Tatlı ve meyveler

Creme Brulee, pasta çeşitleri, taze meyve ve dondurma

Katalan ve Fransız peynirleri

Şarap

Şiraz şarabı ve Avustralya, Victoria’dan 2006 Chardonnay Tahbilk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!