Draghi için inceleme başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Draghi için inceleme başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 12:47

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi hakkında çıkar çatışması yarattığı şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

 

Avrupa Birliği'nin iç denetimini uygulayan ve birlik bünyesindeki lobi faaliyetlerini izleyen Corporate Europe Observatory(CEO), Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'yi hakkında çıkar çatışması yarattığı şikayeti üzerine inceleme başlattı.

Draghi, kamu ve özel sektörden finans liderlerinin yer aldığı "Otuzlar Grubu"na (G30) üye olmakla suçlanıyor. Draghi'nin G30'da yer almasının merkez bankasının etik kurallarıyla çeliştiğini ileri süren CEO, Haziran'da Draghi'nin bu gruba üye olarak bağımsızlığını yitirdiğini öne sürmüştü.

AB ombudsmanı Nikiforos Diamandouros'un sözcüsü Gundi Gadesmann dün yaptığı açıklamada, "Bir şikayet aldık ve ECB'ye mektup gönderdik. Şimdi yanıt bekliyoruz" dedi.
Sözcü ECB'nin yanıt vermesi için Ekim sonuna kadar süre bulunduğunu da belirtti.

Haberin Devamı

Şeffaflığı savunan CEO'nun açıklamasında, "G30 büyük uluslararası bankalar için bir lobi aracı olmanın bütün nitelikleri taşımaktadır ve ECB başkanının, bankanın bağımsızlığına ilişkin kaygılar yüzünden bu gruba üye olmaması gerekir" denildi.

ECB eski başkanı Jean-Claude Trichet'nin başkanlık ettiği G30'un üyeleri arasında etki sahibi denetleyici kurum yetkilileri,  finans dünyasının önde gelen yöneticileri ve akdemisyenler yer alıyor. Gruba ABD Merkez Bankası'nın eski başkanlarından Paul Volcker, Kanada Merkez Bankası Başkanı Mark Carney ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King de üye.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!