Döve döve milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Döve döve milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 21:09

Ağustos ayında 1 milyar dolarlık bir dövüş organizasyonunda İrlandalı meslektaşı Conor McGregor’la karşı karşıya gelmeye hazırlanan Floyd Mayweather, tıpkı lakabı olan ‘Para’ (Money) gibi tarihin en çok kazanan sporcuları arasına giriyor. Mayweather, son dövüşünden alacağı para ile Michael Jordan ve Tiger Woods’un ardından spor kariyerinden 1 milyar dolar kazanan üçüncü sporcu olabilir.

Haberin Devamı

SPORCULAR arasında kimse Dünya Yarı Orta Sıklet Boks Şampiyonu Floyd Mayweather’dan daha fazla para konuşmuyor. Sosyal medyada sık sık dolar banknotlarıyla, lüks araba ve özel jetleriyle poz veren Mayweather’ın takma adı dahi “Para” (Money). Şimdiyse Mayweather, lakabına yakışır şekilde en zengin sporcular listesinde ilk 3’e girmeye hazırlanıyor.

Döve döve milyar dolar

Ağustos ayında Las Vegas’ta İrlandalı UFC kafes dövüşü şampiyonu Conor McGregor ile ringe çıkmaya hazırlanan Floyd Mayweather, tarihe geçecek bu maçla birlikte servetini 1 milyar doların üzerine taşıyan üçüncü sporcu olacak. Forbes’un haberine göre, Mayweather bu maçtan 2015 yılında Manny Pacquiao ile çıktığı boks maçına benzer bir gelir elde ederse, kariyer kazançlarını 1 milyar dolara çıkaracak. Bugüne kadar spor kariyerlerinden 1 milyar doların üzerinde kazanan yalnızca iki sporcu, 1.5 milyar dolar ile Michael Jordan ve 1.4 milyar dolar ile Tiger Woods oldu. Enflasyona göre ayarlama yapıldığında ise bu ikiliye Arnold Palmer, Jack Nicklaus ve Michael Schumacher de katılıyor.

Haberin Devamı

MİLYAR DOLARLIK DÖVÜŞ

2015 yılı mayıs ayında Manny Pacquiao’yla yaptığı ve kazandığı maçın ardından eldivenlerini asan Mayweather, ringlere dönüş için tek şartının “dokuz haneli rakamlar” olduğunu söylüyordu. Görünüşe bakılırsa “Para” lakaplı boksör bu isteğine kavuşuyor. Forbes’da yer alan habere göre Mayweather, 26 Ağustos’ta Las Vegas’ta İrlandalı boksör Conor McGregor ile çıkacağı maç sayesinde 1 milyar doların üzerinde kazanan sporcular ligine katılabilir. Ancak bu en çok televizyon kanallarında izle ve öde (pay-per-view) seyircisine bağlı olacak. Mayweather, finansal açıdan her türlü boks rekorunu kıran Pacquiao dövüşü için yaklaşık 250 milyon dolar kazanmış, bunda da 4.6 milyonluk izle ve öde satışları etkili olmuştu. Mayweather-McGregor’un izle ve öde sayısının ise daha da yüksek olması bekleniyor. Las Vegas’ta gerçekleştirilecek dövüşün değeri ise başlı başına dünya boks tarihine geçecek miktarda; tam 1 milyar dolar! Boxing Kingdom, ödülün Mayweather için 400 milyon dolar, McGregor için 127 milyon dolar kadar yüksek olabileceğini tahmin ediyor.

Haberin Devamı

EN PAHALI DÖVÜŞ

ŞİMDİ esas soru; Mayweather - McGregor mücadelesi tüm zamanların en değerli dövüşü olacak mı? Toplam 623.5 milyon dolarlık kazanç ile Mayweather’ın Mayıs 2015 tarihli Manny Pacquiao ile yaptığı son maçı rekoru elinde tutuyor. Mayweather-McGregor bunu sollayabilir mi? Mayweather, Pacquiao mücadelesi öncesinde Hublot, Burger King ve FanDuel ile anlaşmalar imzalamıştı. Bu anlaşmalar sayesinde milyon dolarlar kazanırken, ayrıca TMT-The Money Team ürünlerinin satışından da para kazanıyor. Forbes, yatırım geliri hariç, Mayweather’ın ring dışında yaklaşık 30 milyon dolar kazandığını tahmin ediyor. 2013’teki ilk UFC dövüşünden bir hafta önce 235 dolarlık bir sosyal yardım çeki alan kafes dövüşü şampiyonu Conor McGregor ise sık sık parayı ne kadar sevdiğini dile getiriyor ve ne kadar kazandığını da kimseden gizlemiyor. Kendi açıklamasına göre McGregor, 2016’da 40 milyon dolar para kazandı. 40 yaşındaki Mayweather, Andre Berto’yu 2015’te puanla yendiğinde, Rocky Marciano’nun yenilgisiz 49 maç rekoruna ulaşmıştı. Mayweather, McGregor’u yenerse 50-0’a çıkabilir. Mayweather, 2012, 2013 ve 2014 yılları arasında Forbes’da en çok para kazanan sporcular listesine girdi ve geçen yıl ABD’nin 40 yaş altı en zengin girişimcileri listesinde 34. sırada yer aldı.

 

Haberin Devamı

RAKİBİNİ PARA YAĞMURUNA TUTTU

BOKS severlerin heyecanla beklediği Floyd Mayweather ile Conor McGregor arasındaki dev maç öncesi ikilinin birbirlerini kızdırma savaşında yaratıcılık son noktaya ulaştı. McGregor’ın çizgileri ‘F…k you’ küfrü ile yapılmış ceketi ile verdiği subliminal mesaja Mayweather’dan yanıt gecikmedi. Mayweather, doğrudan mesaj vermeyi tercih ederek rakibini para yağmuruna tuttu. Mayweather “Ben 9 sıfırlı paralar kazanıyorum, o ise 7!” diyerek maddi anlamda rakibini ezmeye çalışmıştı. Bu sözlerini Brooklyn’de kanıtlama yoluna giden Mayweather, yanında getirdiği paraları McGregor’ın üzerine yağdırdı.

İŞTE DEV MAÇ İÇİN ÖNGÖRÜLEN HASILAT

Haberin Devamı

Bilet satışları: 77.1 milyon dolar

Televizyondan izle ve öde (PPV) satışları: 475 milyon dolar

Sponsorluk satışları: 22 milyon dolar

Ürün satışları: 2 milyon dolar

Nevada bahisleri: 30 milyon dolar

BAKMADAN GEÇME!