Dolar sakin Fed kararı bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Dolar sakin Fed kararı bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 09:23

Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle geçen hafta sert satış baskısı altında kalan kur ve faizde bu hafta izlenen daha stabil seyrin devamı bekleniyor. Dolar 3,03 seviyesinden işlem görüyor.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde 3.0450 civarında işlem gören dolar/TL, bu sabah güne sınırlı bir düşüşle saat 08.40'ta 3.0375/3.0400 seviyesinde başladı.

Dün akşam saatlerinde 3.1970 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1888/3.1912, 3.3470 civarında olan euro/TL ise 3.3400/3.3428 seviyesinde bulunuyor.

TL BU HAFTAYA İYİ BAŞLADI

TL haftanın ilk iki gününde gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrıştı. Bankacılar piyasalarda her şeyin normale dönmediğini ancak ilk sert satış baskısı ardından tepki alımları yeni pozisyon açılmalarıyla bir miktar iyimserlik gözlendi.

TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Dolar/TL'nin geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. Şuanda ise bu kayıp yüzde 5'in hemen altında seyrediyor.

Haberin Devamı

Bankacılar iç siyasi gelişmelerin yakından takip edildiği piyasalarda fiyatlanması gereken yeni bir iç gelişme olmaması halinde artık bir miktar küresel piyasaların da daha yakından izlenmeye başlanacağını belirttiler.

FED'DEN GELECEK KARAR BEKLENİYOR

Küresel piyasalarda bir yandan bugün sonuçlanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından gelecek mesajları beklerken, bir yandan da Apple, Twitter gibi firmaların açıkladıkları bilançoları fiyatlıyor.

Öte yandan Cuma günü sonuçlanacak olan Japonya Merkez Bankası (BOJ) toplantısının ardından yeni bir parasal genişleme adımı gerçekleşeceği konusunda geniş bir görüş birliği oluşurken, bu adımın halihazırda var olan devasa varlık alım programını daha da artırmak şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

KERESTECİ: GÜNÜN EN ÖNEMLİ MADDESİ FED

HSBC Türkiye Hazine Direktörü Fatih Keresteci sabah geçtiği notta, " Bugünün en önemli gündem maddesi TSİ 21.00'de açıklanacak olan Fed faiz toplantısı kararı... İç tarafta normalleşmenin kademeli bir şekilde süreceğini tahmin ediyoruz TCMB'nin dar ve simetrik koridor söylemi TL'de bir miktar zayıflamayı beraberinde getiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

TAHVİL FAİZLERİNDE SON DURUM

Haberin Devamı

Tahvil bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde yüzde 9.90 valörde son işlem yüzde 10.02 oldu. İki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.39 seviyesindeydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!