Dolar ne kadar oldu? 19 Mayıs Dolar fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Dolar ne kadar oldu 19 Mayıs Dolar fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 10:13

Dolar ne kadar oldu? Türkiye'de bugün piyasalar kapalı olmasına rağmen yatırımcılar bu sorunun yanıtını arıyor. Dün, yaklaşık bir ayın zirvesi olan 3,64 seviyesine kadar çıkan dolar bu sabah uluslararası piyasada 3,60 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. İşte, 19 Mayıs Dolar fiyatları ve uluslararası piyasaların son durumu!

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Türkiye piyasalar kapalı olmasına karşın uluslararası piyasalarda dolar işlemleri devam ediyor. Dün, yaklaşık bir ayın zirvesi olan 3,64 seviyesine kadar çıkan dolar bu sabah uluslararası piyasada 3,60 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. ABD yönetimi içindeki siyasi gerginlik küresel bazda yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesine neden oluşunun dolardaki değişime neden olan en büyük etki olarak görülüyor. Sabah saatleri itibariyle uluslararası piyasada dolar/TL 3,60 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Euro ise 4,01 civarında hareket ediyor.

Dün yaklaşık bir ayın zirvesine çıkarak güne 3.54'ten başlayan dolar, gün sonunda 3.63'ü aştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın federal bir soruşturmayı engellediği yönündeki iddialar dolar fiyatlarını da etkiledi. Küresel risk iştahının azalmasına paralel dolar/TL en son 21 Nisan'da gördüğü 3.64 seviyesini aşarken, TL'deki değer kaybı yüzde 2'ye yaklaştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!