Dolar 3.80'den döndü! Ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar 3.80den döndü Ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 08:43

Dolar dün akşamki artışın ardından bu sabah düşüşle başladı. Artan jeopolitik risklerle dün akşam saatlerinde 3.80 seviyesini aşan dolar kuru, yeni günde 3.75 seviyesinde işlem görüyor. Euro kuru ise yine ün akşam saatlerinde tarihi rekorunu kırarken bugün 4.45 TL'de hareket ediyor.

Haberin Devamı

Doların küresel bazda güçlü bir seyir izlemesi, ABD ile yaşanan vize sorunları ve jeopolitik risklerle dolar/TL, dün Türkiye piyasaları kapandıktan sonra uluslararası piyasalarda 9 Ekim'den beri en yüksek seviye olan 3.8080 seviyesine kadar yükseldi. Dolar kuru yeni günde saat 8.17 itibarıyla 3.7592 seviyesinden işlem gördü.

Euro/TL ise yine dün akşam saatlerinde 4.4969 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken, şu dakikalarda 4.4552 seviyesinde hareket ediyor. Euro/dolar da 1.1831 seviyesinde bulunuyor.

MERKEZ BANKALARININ KARARLARI BEKLENİYOR

TCMB Ekim ayı PPK toplantısı kararlarını saat 14.00'de açıklayacak. Merkez Bankası'nın (TCMB) Ekim ayı PPK toplantısında politika faizi, koridorunun alt ve üst bantları ile geç likidite penceresi (GLP) faizini sabit tutması; ortalama fonlama maliyetinin ise yüzde 12 civarındaki seyrini sürdürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası'nın toplantıda aşırı gevşek para politikası yaklaşımından uzaklaşmak için küçük adımlar atacağının sinyalini vermesi bekleniyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Analistler, Türkiye'nin yurt dışı finansman olanaklarıyla ilgili bazı medya kuruluşlarda çıkan haberlerin piyasalarda derinliğin olmadığı saatlerde kurlarda yükselişlere sebep olduğunu ancak daha sonra bu haberlerin yalanlanmasıyla kurlarda geri çekilmelerin yaşandığını belirtti. 

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kararlarının gündemin odağında olacağını dile getiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,7160 ve 3,6840 seviyelerinin destek, 3,8083 ve 3,7830 seviyelerinin de direnç konumunda bulunduğunu kaydetti. 

Dün dış basında, Almanya'nın, içerisinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) da bulunduğu bazı banka ve kurumların Türkiye'ye yönelik finansmanı azaltılması yönünde çalıştığına dair iddialar yer almıştı. 

AA muhabirinin sorularına ilişkin dün bankadan yapılan açıklamada, "EBRD Türkiye’ye bağlılığını sürdürmektedir. Türkiye ile ilişki içerisindedir. Türkiye EBRD’nin operasyonları için son derece önemli bir rol oynamaktadır." ifadelerine yer verildi. 

 

Haberin Devamı

 

Leyla Alaton "Eğer globalleşip ihracat yapmazsan o baloda dans edemezsin"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!